Mansikkainen raparperi-marenkikakku

10 annosta
Näyttävä ja suussa sulavan herkullinen kahvipöydän kaunistaja
Mansikkainen raparperi-marenkikakku
Arvioi: (1 kpl)

Ainekset

Kakkupohja
3 kananmunaa
1 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja

Raparperit ja mansikat
400–500 g raparperia
300 g mansikoita, pakaste
1 ½ dl vettä
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
Kostutus
1 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mansikkamousse
3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
150 g rahkaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
(punaista karamelliväriä)
Pinnalle
½ dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Italialainen marenki
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
¾ dl vettä
3 kananmunan valkuaista


Voitele ja korppujauhota (ø 16 cm / reunan korkeus 10 cm) kakkuvuoka. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ilmavasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 25 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Jäähdytä.

Kuori ja paloittele raparperit noin 5 cm:n pätkiksi. Laita jäiset mansikat, sokeri ja vesi laakeaan paistokasariin. Kuumenna kiehuvaksi kattilan sisältöä ravistellen ja keitä pari minuuttia. Nosta mansikat reikäkauhalla suoraan mixerin kulhoon. Lisää raparperipalat liemeen ja keitä 3–4 minuuttia, keittoaika riippuu palojen paksuudesta. Siirrä paistokasari pois liedeltä. Nosta raparperipalat varoen liemestä esim. kulhon päällä olevaan siivilään, peitä kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Käytä jäljelle jäävä liemi mehuna tai keitä mansikkasiirapiksi 3–5 minuuttia. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa pesty kakkuvuoka kelmulla. Sekoita maito ja vaniljasokeri. Aseta kakun kansilevy vuokaan, kostuta.

Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa. Sekoita rahka ja sokeri sileäksi. Kuumenna puoli desiä mansikkamehua tai -siirappia ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliemi ja sulatettu valkosuklaa rahka-sokeriseokseen. Sekoita kermavaahto (ja karamelliväri) viimeisenä joukkoon. Annostele puolet täytteestä kakkulevylle vuokaan. Aseta välilevy täytteen päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä vuokaan. Kostuta kakun pohjalevy ja aseta se täytteen päälle. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavan päivään.

Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmut. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja siisti kakun pinta ohuella kermavaahtokerroksella, niin että kakun kerrokset kuultavat läpi. Nosta raparperipalat kakun päälle.

Keitä sokerista ja vedestä lankaileva liemi (120 °C). Vaahdota valkuaiset ja valuta kuuma sokeriliemi vaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seos huoneenlämpöiseksi. Pursota tai levitä marenki raparperipalojen päälle. Ruskista pinta kaasupolttimella.

Laita kakku avoimena jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa kakku (mansikkasiirapin ja) kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker