Mansikka-marenkijäätelö

Tämä marenkinen mansikkajäätelö valmistetaan vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta.

valmista jäätelöä noin 1 l

12 tuntia

Arviot (12 kpl)

Ainekset

5 dl (250 g) mansikoita
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
punaista pastaväriä
10 kpl (30 g) marenkeja 

Ohjeet

Survo mansikat kevyesti painellen ja sekoita tomusokeri survokseen.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, glukoosisiirappi ja mansikkasose vaniljakastikevaahtoon. Halutessasi voit vahvistaa jäätelöseoksen väriä punaisella pastavärillä.

Kaada puolet seoksesta pakasteastiaan tai -rasiaan ja murenna puolet marengeista päälle. Tee toinen kerros samoin. Siirrä astia pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa.

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele mansikka-marenkijäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

Vinkki!
Jäätelömassa on munaton, jos jätät marengit pois.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.