Makeansuolaiset chilimantelit

45 minuuttia
Pakkaa chilimantelit lahjaksi tai napostele hyvässä seurassa!
Makeansuolaiset chilimantelit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 2 tl merisuolahiutaleita
  • 2 tl tuoretta rosmariinilehtisilppua
  • 2 tl punaista chilirouhetta
  • 1 valkuainen
  • 250 g valkoisia manteleita

1. Mittaa ruokokidesokeri, merisuolahiutaleet ja rosmariinisilppu kulhoon. Rouhi chilirouhe hienommaksi leikkuulaudan päällä veitsellä leikaten tai huhmaressa ja sekoita chilisilppu sokeri-suolaseokseen.

2. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita mantelit valkuaiseen. Kaada siivilään. Ota muutamia manteleita kerrallaan ja pyörittele ne sokerichiliseoksessa ja pane leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Työnnä pelti uuniin ja paahda manteleita 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile manteleiden paahtumista. Halutessasi voit kääntää niitä lastalla kerran paistamisen aikana. Jäähdytä.

Vinkki!
Pakkaa chilimantelit joululahjoiksi pikkupurnukoihin tai sellofaanipusseihin. Viimeistele silkkinauhalla ja pakettikortilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker