Luumuhyytelö ja amarettovaahto

Kuivatuista luumuista keitetty hyytelö tarjotaan hienostuneen amarettokermavaahdon kanssa.

8 annosta

4 tuntia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

300 g kuivattuja luumuja
8 dl vettä
2 dl Dansukker Hyytelösokeria

Lisäksi
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2–1 tl Dansukker Vaniljasokeria
mantelilikööriä maun mukaan
pähkinäseosta ja rusinoita

Ohjeet

Laita kattilaan kuivatut luumut ja vesi, anna kiehua hiljalleen, kunnes luumut pehmenevät. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Kaada seos noin 8 dl vetoisuudeltaan olevaan hyytelö-, kahvikakku- tai savariinivuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yli yön. Kumoa tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokereilla. Lisää vaahtoon lopuksi mantelilikööriä maun mukaan.

Tarjoa amarettovaahto luumuhyytelön kanssa. Koristele pähkinäseoksella ja rusinoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.