Lucia-pullat

Lucianpäivänä syödään perinteisesti juuri leivottuja, sahramilla maustettuja pullia.

50 kpl

1½ tuntia

Arviot (26 kpl)

Ainekset

50 g hiivaa
150 g voita tai margariinia
5 dl maitoa
250 g rahkaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5–1 g sahramia
1,5–3 dl Dansukker Taloussokeria
15–17 dl vehnäjauhoja
Voiteluun

kananmuna
Koristeluun

rusinoita
(Dansukker Rapeaa Raesokeria)

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada osa seoksesta hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppuseos, rahka, muna, sahrami, suola ja sokeri. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä kulho ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 

Vaivaa taikinasta ilmakuplat jauhotetulla työpöydällä. Jaa taikina viiteen osaan ja jokainen osa edelleen 10 palaan. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle. Koristele rusinoilla. Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi 20–30 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla munalla.

Paista pullia uunin keskitasossa 225 asteessa noin 8 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.