Lihapyörykät mausteisessa tomaattikastikkeessa

Sekä lihapyörykät että tomaattikastike ovat hyvin maustettuja. Tarjoa spagetin kanssa.

noin 6 annosta

1 tunti

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Lihapyörykät
600 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
2 tl Dansukker Fariinisokeria
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 muna

Tomaattikastike

2 rkl öljyä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 iso sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua minttua
500 g paseerattua tomaattia
mustapippuria myllystä
3 isoa terttutomaattia lohkoina
3 säilöttyä mietoa chiliä (esim. Peppadew Piquanté) tai pala punaista chilipaprikaa
2 säilöttyä sitruunaa paloiteltuna
2 dl vettä
suolaa maun mukaan

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla ja lisää fariinisokeri ja silputtu sipuli. Kuullota hetki. Laita jauheliha, sipuliseos ja muut ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele noin 40 tasakokoista pienehköä pyörykkää. Paista kuumassa paistinpannussa öljyssä tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa.

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää fariinisokeri, sipuli, valkosipuli ja minttu. Kääntele hetki. Lisää paseerattu tomaatti, mustapippuri, terttutomaattilohkot, chili, sitruunapalat ja vesi. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Lisää joukkoon lihapyörykät. Kuumenna.

Tarjoa spagetin kanssa. Koristele tuoreella mintulla.

Katso resepti: Säilötyt sitruunat
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.