Lakkamarmeladit

Itse valmistetut marmeladimakeiset ovat helppotekoisia. Kokeile rohkeasti erilaisia makuja.
Lakkamarmeladit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

14 g agar-agaria (apteekista)
2 dl vettä
3 dl vahvaa, vaaleaa hedelmämehua
6 dl Dansukker Taloussokeria
300 g lakkahilloa tai muuta hilloa
Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Punnitse agar-agar vaa’alla. Mittaa kattilaan agar-agar ja nesteet, anna seoksen kiehua välillä sekoittaen hiljaisella lämmöllä 45 minuuttia. (Malta keittää seosta ohjeessa mainittu aika.) Lisää sokeri ja lakkahillo, kiehauta, kunnes sokeri liukenee. Kaada seos reunalliseen 20x25 cm kokoiseen vuokaan ja kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa levy työlaudalle ja leikkaa kuutioiksi. Kierittele lautasella erikoishienossa sokerissa. Nosta marmeladit lautaselle tai tarjottimelle ja laita päälle kevyesti leivinpaperi. Muutama päivä huoneenlämmössä haihduttaa ylimääräistä nestettä ja rakenne on aivan tuoretta miellyttävämpi.

Marmeladit säilyvät kannellisessa purkissa muutaman viikon.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker