Kuohkea raparperikakku vaniljakastikkeella

Leivo kuohkea raparperikakku ja tee seuraksi kananmunaton vaniljakastike.

10–12 annosta

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 rkl öljyä
3 isoa raparperin vartta viipaleina
1 dl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä

Taikina

4 dl piimää
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan

voita tai margariinia ja korppujauhoja

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria

Vaniljakastike

5 dl maitoa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
n. 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/4 l vaniljajäätelöä)

Ohjeet

Aloita raparperiseoksesta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, sokeri, kaneli ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.

Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun korkeareunaiseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen. Siivilöi jäähtyneen raparperikakun pinnalle tomusokeria.

Keitä seuraksi samettinen vaniljakastike.

Mittaa kattilaan maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Hämmennä miedolla lämmöllä. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Voit halutessasi lisätä haalean kastikkeen joukkoon vaniljajäätelöä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.