Kumottava omenakakku

Omenakakun taikinaa maustaa kardemumma ja sitruuna, ja siinä on kolme mehevää kerrosta omenaviipaleita.

10 annosta

1 ½ tuntia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl kardemummaa

1/2 luomusitruunan kuoriraaste
2 rkl kylmää vettä
Vuoan pohjalle
7–8 suurta, hapahkoa omenaa

1 luomusitruunan mehu
100 g sulatettua margariinia tai voita
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria tai Hillosokeria
1 rkl kanelia

Ohjeet

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, sitruunankuoriraaste ja vesi. Peitä kulho kelmulla ja siirrä jääkaappiin.

Viipaloi kuoritut omenat, joista siemenkodat on poistettu. Valuta sitruunamehu viipaleille. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 22–24 cm:n vuoka (laidan korkeus 5–6 cm).

Valuta vuokaan rasvasulaa ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Lado ensimmäinen omenakerros kauniisti vuoan pohjalle reunoista aloittaen. Kaada rasvasulaa ja ripottele sokeria sekä kanelia päälle. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta.

Kauli taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta taikinalevy omenaviipaleiden päälle. Pistele levy haarukalla. Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–55 minuuttia.

Jäähdytä kakku ja kumoa se suoraan kakkuvadille. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Vinkki!
Voit tarjota kakun suoraan paistovuoasta kumoamatta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.