Kreolilainen juhlapata

10 annosta

Arviot (14 kpl)

Ainekset

1 kg porsaanfileetä
300–400 g voimakkaanmakuista makkaraa
6 dl kuohukermaa
2 lihaliemikuutiota
2 dl maitoa + 2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl erilaisia yrttimausteita
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1 punainen chili
300 g suolakurkkua
200 g mustia kivettömiä oliiveja
1 purkki hillosipuleita

Ohjeet

1. Puhdista porsaanfilee ja leikkaa se 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Leikkaa makkarat 3–4 cm:n palasiksi. Ruskista makkaranpalat ilman rasvaa ja siirrä pataan. Ruskista lihapalat paistinpannuun jääneessä rasvassa ja siirrä nekin pataan.

2. Lisää kerma. Murenna joukkoon lihaliemikuutiot. Sekoita jauhot maitoon ja lisää seos pataan. Mausta yrttimausteilla, ruokosokerilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

3. Suikaloi chili ja lisää pataan. Hauduta vielä muutamia minuutteja.

4. Silppua tai suikaloi suolakurkut. Lisää suolakurkku, oliivit ja hillosipulit pataan. Anna padan lämmetä ennen tarjoilua.

Tarjoa lisäkkeenä keitettyä riisiä tai perunoita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.