Kova kermakaramelli

noin 50 palaa
Kova kermakaramelli
Arvioi: (6 kpl)

Ainekset

2 dl kuohukermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl voita tai margariinia
1/2 tl etikkaa


Sekoita kerma, sokeri ja siirapit paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta usein sekoittaen, kunnes sen lämpötila on 140 °C. Tai keitä seosta noin 45 minuuttia ja tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis.

Lisää voi ja etikka. Kaada seos välittömästi kevyesti öljytylle marmorilevylle tai pellille.

Kun seos on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, tartu massaan, venytä ja kierrä sitä ja taittele kokoon. Jatka kiertämistä ja taittelemista. Mitä kauemmin kierrät massaa, sitä hienompi valmiista makeisesta tulee.

Leikkaa lopuksi kierteet sopivan kokoisiksi paloiksi. Pakkaa makeiset sellofaaniin tai folioon.

Vinkki!
Jos seos kovettuu liikaa kierrettäessä, kuumenna sitä hetki mikrossa, niin voit jatkaa käsittelyä.

Reseptin on laatinut

Dansukker