Kirsikkainen pähkinäsuklaakakku

Täytekakussa on kaakao-hasselpähkinäpohja ja täytteenä vaniljarahkaa, kermaa ja cocktail-kirsikoita.

12 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
n. 3 dl vedellä laimennettua cocktailkirsikkapurkin lientä
Täyte
1 pieni purkki siivilöityjä kirsikoita hienonnettuna
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
4 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria maun mukaan

(kaakaojauhetta)
hasselpähkinälastuja
cocktailkirsikoita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Paista 150–175 asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 

Halkaise kakku kolmeen osaan. Laita pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Vaahdota täytteen kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka, mausta sokereilla. Sekoita lopuksi joukkoon silputut kirsikat.

Levitä pinnalle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna kakun vetäytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.

Vaahdota vispikerma ja mausta se vanilja- ja tomusokerilla (sekä kaakaojauheella). Levitä kerma kuohkeaksi kakun pinnalle ja reunoille lusikalla. Ripottele pinnalle hasselpähkinälastuja ja koristele kakku muutamalla cocktailkirsikalla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.