Kinkkusarvet

Noin 8 kpl

Arviot (26 kpl)

Ainekset

2 dl maitoa
3/4 dl juoksevaa margariinia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 muna
2 rkl seesaminsiemeniä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
8 viipaletta juustoa
4 viipaletta palvikinkkua
Voiteluun
1 muna
seesaminsiemeniä

Ohjeet

1. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää margariini, suola, seesaminsiemenet, muna ja siirappi. Lämmitä maito ja kaada kulhoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

2. Sekoita joukkoon jauhot. Vaivaa taikina kiiltäväksi ja notkeaksi. Anna nousta liinan alla puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se hyvin. Kaulitse taikina suureksi ympyräksi ja leikkaa se taikinapyörällä kahdeksaan kolmiomaiseen osaan.

4. Laita jokaiselle kolmiolle juustoviipale ja puolikas kinkkuviipale. Kääri palat rullalle ulkoreunasta alkaen kolmion kärkeä kohti.

5. Laita sarvet leivinpaperin päälle pellille ja anna niiden nousta 20 minuuttia liinan alla. Voitele vatkatulla munalla ja sirottele päälle seesaminsiemeniä.

6. Paista aivan uunin alaosassa 8 minuuttia. Jäähdytä sarvet ritilällä leivinliinan alla. Sarvet sopivat hyvin pakastettaviksi.
Täytteeksi sopivat myös sulatejuusto, salami ja oregano.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.