Kiivipikkuleivät

Mantelinmakuiset pikkuleivät täytetään itse tehdyllä kiivihillolla ja koristellaan tomusokerikuorrutuksella.

40 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

100 g mantelijauhetta
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Hillo

2 kiivihedelmää
1 dl Dansukker Hillosokeria

Koristeluun

2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä

Ohjeet

Tee hillo etukäteen ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kuori ja raasta kiivihedelmät. Laita kiiviraaste kasariin yhdessä hillosokerin kanssa. Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kuori pois mahdollisesti pinnalle muodostunut vaahto. Jäähdytä.

Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella tai käsin nyppien. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunti ennen leipomista.

Vaivaa taikina työlaudalla ja jaa se neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi ja litistä leivinpaperin päälle. Jätä hieman kohoamisvaraa. Tee keskelle pieni syvennys ja täytä syvennys kiivihillolla.

Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Leikkaa vielä lämpimät keksitangot paloiksi.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sekoittaen. Kun tahna on paksua, mutta pursotettavaa, pursota siitä pikkuleipien päälle koristeraidat.

Säilytä pikkuleivät kuivassa, viileässä paikassa!

Vinkki!
Pakasta leivinpaperin välissä ja ota tarjoilupöytään hetki ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.