Karamellisoitu riisikakku eilisen puuron jämistä

8 annosta tai 1 suuri kakku

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Puuro
150 g pyöreäjyväistä riisiä
1 l täysmaitoa
1 vaniljatanko
50 g Dansukker Luomusokeria
4 munankeltuaista
maun mukaan kardemummaa, kanelia tms.
½ appelsiinin tai sitruunan mehu ja kuori
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Karamelli
70 g Dansukker Luomusokeria
3 rkl vettä

Ohjeet

Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa kiehuvaksi ja lisää halkaistu vaniljatanko sekä riisit. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen 35 minuuttia. Kaada puuro kulhoon, poista vaniljatanko.

Lisää valmiiseen puuroon sokeri ja keltuaiset hyvin sekoittaen. Lisää kardemummaa ja raastettua appelsiininkuorta maun mukaan. Lisää vielä vaniljasokeri ja appelsiinin mehu. Sekoita puuro tasaiseksi.

Sulata sokeri veteen paksupohjaisessa pannussa ja keitä kunnes sokeri karamellisoituu. Jos karamelli on liian sakeaa, siihen voi lisätä vettä. Kaada karamelli annosvuokien tai ison kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Kaada riisipuuro vuokiin ja paista 180 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki!
Puuroon voi myös lisätä maun mukaan pähkinöitä, rusinoita tms.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.