Kaneli-suklaapullat

Nyt leivotaan mehevät kaneli-suklaapullat! Käytä reilun kokoisia paperivuokia ja koristele herkkupullat tomusokeri-vesikuorrutuksella.

10–12 kpl

1½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ tl suolaa
1 tl hienonnettua kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
Täyte
½ dl Dansukker Kanelisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
1–2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään haarukalla. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina noin 35 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Pane leivonnaiset paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.

Voitele pullat munalla. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan vettä, kunnes saat sopivan sakean tahnan. Pursota tai levitä tomusokerikuorrutusta jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle välittömästi raesokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.