Juustokakkuset

Pienet juustokakkuleivokset paistetaan muffinipellillä, täytetään tuorejuustolla ja koristellaan marjoilla.

12 kpl

1½ tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Taikina
75 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–27 %)
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 kananmunaa
1 tl perunajauhoja
Pinnalle
4–5 dl marjoja
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää jauhoseos vaahtoon. Siirrä taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Vatkaa täytteen aineet hyvin sekaisin.

3. Voitele muffinipellin vuoat, jaa taikina 12 osaan, ja painele taikinapalat vuokiin.

4. Jaa täyte vuokiin. Paista uunissa 170 asteessa noin 30 minuuttia.

5. Irrota vähän jäähtyneet leivonnaiset* varoen vuoistaan, veitsi helpottaa kakkusten irrottamista.

6. Peitä jäähtyneiden kakkusten pinta marjoilla. Tee kiille: kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes liemi on kirkasta, jäähdytä hetki, ja lusikoi tai sivele liemi pullasudilla marjojen päälle.

*Kakkusten täytteen pinta painuu hiukan jäähtyessään ja siihen voi tulla pieniä halkeamia. Marjat pysyvät paremmin kakkusten pinnalla kun keskellä on painauma.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.