Juhlava vanilja-kookospulla

Leivo vaniljalla ja kookoksella täytettyjä herkullisia kierrepullia juhliin.

24–32 kpl

1½ tuntia

Arviot (80 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
Täyte
100 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl Dansukker Tomusokeria 
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
ripaus sahramia
Voiteluun
kananmuna
Koristeluun
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 40-asteiseen maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.

Alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä astia ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen aineet.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 32x25 cm). Levitä täyte taikinalevyille. Taita reunat keskelle ja leikkaa levy kahteen osaan sauman kohdasta. Paloittele taitetut taikinalevyt suorakaiteen muotoisiksi aihioiksi ja leikkaa paloihin viillot keskelle. Pyöräytä toinen pää viillon keskeltä läpi, jotta saat pullaan kierteen.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele rikkivispatulla munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia, pullien koosta riippuen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.