Joulun hedelmäkakku

Koristelulla saat korintteja ja sukaatteja sisältävään jouluiseen hedelmäkakkuun uutta ilmettä.

1½ tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

300 g voita
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
5 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
1 dl (50 g) mantelijauhetta
100 g sukaatteja
1 prk cocktailkirsikoita
½ dl korintteja
½ dl kirsikkapurkin lientä
Koristeluun
200 g Dansukker Tomusokeria + tilkka vettä tai kirsikkapurkin lientä
cocktailkirsikoita

Ohjeet

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sukaatit, paloitellut kirsikat, korintit ja lopuksi kirsikkapurkin lientä.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, vetoisuudeltaan noin 3 litran kahvikakkuvuokaan. Paista kakkua 150–175-asteisessa uunissa noin tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku jäähtyneenä. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tai kirsikkapurkin lientä sen verran, että saat sakean, mutta valuvan tahnan. Valuta seosta kakun päälle ja koristele kirsikoilla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.