Herkuttelijan vohvelit suolakinuskikastikkeella

Vohvelipäivän herkkuvohvelit tarjoillaan banaanin, marjojen ja suolakinuskikastikkeen kera.

12 kpl

45 minuuttia

Arviot (62 kpl)

Ainekset

4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
50 g sulatettua voita
6 dl maitoa

Suolakinuskikastike
1 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
50 g voita
3 dl kuohukermaa
hyppysellinen suolahiutaleita (esim. Maldon)

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon keltuaiset, vehnäjauhot, ruokasooda, sokeri, voisula ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Paista kuumalla vohveliraudalla kauniin ruskeiksi.

Valmista seuraksi aavistuksen suolainen kinuskikastike.

Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja voi. Hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa poreilla. Lisää kerma ja anna kiehua usein sekoitellen, kunnes kastike on sopivan sakea. Mausta lopuksi hyppysellisellä suolahiutaleita.

Tarjoa vohveleiden kanssa banaaniviipaleita, tuoreita marjoja ja suolakinuskikastiketta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.