Gluteeniton raparperipiirakka

Gluteenittoman raparperimurupiirakan ohjeella voit tehdä myös marjapiirakkaa.

noin 8 annosta

40 minuuttia

Arviot (7 kpl)

Ainekset

Muruseos

1 1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 dl tattarihiutaleita
1/2 dl hirssihiutaleita
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
100 g voita tai margariinia
Raparperiseos

500 g raparperia paloina
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva pieninä paloina. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.

Pane raparperipalat ja siirappi kattilaan ja anna kiehua, kunnes raparperi hieman pehmenee. Sekoita joukkoon perunajauhot.

Kaada raparperit voideltuun vuokaan. Ripottele päälle muruseos. Paista uunin keskiosassa 200°:ssa noin 15 minuuttia.

Vinkki!
Raparperin tilalla voidaan käyttää muita hedelmiä tai marjoja. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.