Caramel Cheesecake

10–12 annosta 1½ tuntia
Uunissa paistettava makoisa kinuskijuustokakku
Caramel Cheesecake
Arvioi: (28 kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 12 Digestive-keksiä
    • 75 g sulatettua voita tai margariinia
    • 1 rkl kanelia

    Täyte

    • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • ½ luomusitruunan raastettu kuori
    • 4 isoa munaa
    • 1 ½ dl kuohukermaa

    Kinuskikastike

    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
    • 100 g voita tai margariinia
    • ½ tl Dansukker Vaniljasokeria

    Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

    Vinkki!
    Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.

    Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24–26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

    Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta n. 1 dl kinuskikastiketta päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.

    Paista 175 oC uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.

    Vinkki!
    Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker