Berliininmunkit

1½ tuntia
Kuorrutetut berliininmunkit ovat vastustamattomia!
Berliininmunkit
Arvioi: (9 kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 2 munaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 100-125 g leivontamargariinia

Sokerivesikuorrutus

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria tai Mansikanmakuista tomusokeria
  • noin 1 1/2 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja munat.

2. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

3. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

4. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pyöreitä pullia. Jos haluat tehdä hillomunkkeja, paina sormella syvennys jokaiseen pullaan, täytä kolo hillolla ja nipistele sitten reunat tiukasti ja hyvin kiinni. Anna munkkien kohota.

5. Uppopaista munkit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

6. Nosta munkit talouspaperille valumaan.

7. Kuorruta jäähtyneet munkit sokerivesikuorrutuksella.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker