Äyriäisrisotto

Kasvisliemeen ja valkoviiniin haudutettu risotto sisältää katkarapuja ja ravunpyrstöjä.

2 hengelle

45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

100 g vihreää (pakaste)parsaa paloina
1 tölkki säilöttyjä ravunpyrstöjä
200 g kuorittuja katkarapuja (70/90)
2 hienonnettua salottisipulia
25 g voita
2 dl risottoriisiä
5 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 dl valkoviiniä
2 dl voimakkaanmakuista juustoraastetta
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 tl Dansukker Fariinisokeria
1/4 dl hienonnettua tilliä
6 halkaistua kirsikkatomaattia
Kastike
1 dl kevytranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
2–3 tl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa, anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Pane parsanpalat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kaada vesi pois. Valuta ravut. Kuullota sipuli voissa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota sekoittaen. Lisää viini ja anna kiehua, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Sekoita fondi veteen. Kaada 1–2 dl kasvislientä riisin joukkoon ja keitä sekoittaen. Lisää vihanneslientä sitä mukaa kuin se on imeytynyt. Jatka, kunnes kaikki vihannesliemi on imeytynyt riisiin. Sekoita silloin tällöin, jotta risotto ei pala pohjaan. Lisää juustoraaste, valkosipuli ja fariinisokeri ja sekoita hyvin. Lisää parsa, äyriäiset ja tilli. Koristele tomaatinpuolikkailla. Tarjoile heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.