Arabialainen maustekakku karpalokastikkeen ja kermavaahdon kera

Tarjoa kahvikakkuklassikko vaihteeksi karpalokastikkeen ja smetana-kermavaahdon kera.

30–35 palaa

75 minuuttia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

300 g voita tai margariinia
6 dl Dansukker Fariinisokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
5 kananmunaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1 1/2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
2 dl kermaviiliä tai jogurttia

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää jauhoseos ja kermaviili taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla, kakku saa jäädä hiukan kosteaksi keskeltä. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi tomusokeria pinnalle.

Karpalokastike
200 g karpaloita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
3/4 dl madeiraa

Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä poreillen 3–4 minuuttia. Jäähdytä.

Kermavaahto
2 dl kuohukermaa
120 g smetanaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Vatkaa kerma ja smetana vaahdoksi, mausta sokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.