Appelsiinitoffee

noin 50 kpl 35 minuuttia
Mausta itse tehty toffee appelsiininkuorella tai tuoreella inkiväärillä.
Appelsiinitoffee
Arvioi: (110 kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori

Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokerit ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraaste. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä ja kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin. 

Vinkki!
Mikäli toffee on hyvin pehmeää, säilytys jääkaapissa auttaa pitämään palat muodossaan.

Vinkki!
Inkivääritoffee: Korvaa appelsiininkuori ruokalusikallisella raastettua tuoretta inkivääriä.

Katso video: Näin teet appelsiinitoffeeta

Reseptin on laatinut

Dansukker