Appelsiinisuklaakakku

Tarjoa suklaakakkua appelsiinisorbetin ja passiohedelmäkastikkeen kera.

4 hengelle

n. 4 tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Appelsiinisuklaakakku
150 g suklaata, mieluiten appelsiininmakuista
2 dl Dansukker Tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta
150 g suolatonta voita
4 kananmunaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria
Appelsiinisorbetti
1 1/2 dl vettä
75 g Dansukker Taloussokeria
5 dl puristettua appelsiinimehua
(tai tuoremehua)
1 sitruunan mehu
Passiohedelmäkastike
4 passiohedelmää
100 g Dansukker Taloussokeria
4 dl appelsiinimehua
Koristeluun

2 appelsiinia

Ohjeet

Appelsiinisuklaakakku
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Sulata suklaa, tomusokeri, kaakaojauhe ja voi vesihauteessa. Lisää munankeltuaiset ja vatkaa paksuksi seokseksi. Ota seos pois liedeltä ja sekoita, kunnes se on jäähtynyt ja tasaista. Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri paksuksi marengiksi ja sekoita se suklaaseokseen. Kaada valmis taikina pyöreään voideltuun vuokaan (halkaisija noin 23 cm). Paista 170 asteessa 30-40 minuuttia.

Appelsiinisorbetti
Keitä vesi ja sokeri. Keitä myös appelsiinimehu ja kuori vaahtoa, kunnes mehua on puolet jäljellä. Sekoita sokeriliemi appelsiinimehun kanssa ja lisää sitruunamehu. Siivilöi liemi. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakastimeen ja sekoita usein.

Passiohedelmäkastike
Keitä appelsiinimehu ja sokeri paksuksi seokseksi. Kaavi passiohedelmien siemenet ja lisää ne seokseen. Jäähdytä seos. Leikkaa tarjoiluvaiheessa 2 appelsiinia siivuiksi. Marinoi siivut passiohedelmäkastikkeessa ja tarjoile appelsiinisuklaakakun ja sorbetin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.