Appelsiiniset rahkapullat

10–12 kpl 1 tunti
Leivo maukkaita rahkapullia tai isompi rahkapiirakka.
Appelsiiniset rahkapullat
Arvioi: (1 kpl)

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (100 g) sulatettua voita

Voiteluun

  • kananmuna

Täyte

  • 200 g maitorahkaa
  • 1 muna
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta
  • ½ dl korintteja

Sokeriraita

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • ½ tl appelsiininkuoriraastetta
  • appelsiinista puristettua mehua

Koristeluun

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muut ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä pötköksi. Jaa pötkö 10–12 tasapaksuun osaan ja pyöritä pulliksi leivinpaperille. Kohota lämpimässä liinan alla. Paina juomalasilla kolo pulliin.

Vatkaa rahkan joukkoon muut täytteen ainekset. Jaa täyte pullien koloihin. Voitele reunat munalla. Paista 200–225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehua, kunnes saat paksuhkon, pursotettavan tahnan. Pursota sokerikuorrute rahkapullien päälle. Koristele raesokerilla.

Vinkki!
Voit leipoa taikinan myös suurempikokoiseksi piiraaksi.  

Reseptin on laatinut

Dansukker