Appelsiinipannukakut

15 minuuttia
Paksut amerikkalaistyyliset pannukakut nautitaan appelsiinisiirapin kera.
Appelsiinipannukakut
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 5 dl piimää
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 rkl juoksevaa margarinia, voisulaa tai öljyä

Paistamiseen

  • voita tai juoksevaa margarinia

Pinnalle

  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia

Pese appelsiinit. Raasta kuori. Keitä siirapin aineksia reippaalla lämmöllä viitisen minuuttia.

Mittaa pannukakkutaikinan kuivat ainekset kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa munat, piimä, rasva ja appelsiinimehu. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi seuloen kosteisiin aineksiin. Lisää lopuksi hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Anna taikinan vetäytyä viitisen minuuttia.

Paista lettu- tai blinipannulla pulskia pannukakkuja. Tarjoa appelsiinisiirapin kanssa.

Letut voi tarjota myös pakastemarjoista ja Dansukker Hillo-marmeladisokerista valmistetun hillon kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker