Ahvenanmaan pannukakku

uunipellillinen 1 tunti 15 minuuttia
Ahvenanmaan pannukakkutaikinassa on mannapuuroa.
Ahvenanmaan pannukakku
Arvioi: (7 kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 3/4 dl mannasuurimoita
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 l maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa tai kanelia
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl juoksevaa margariinia tai 75 g sulatettua voita

Mittaa maito kasariin ja kiehauta. Hämmennä mannasuurimot vähän kerrallaan joukkoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi itse valmistettua hilloa.

Mustikkahillo

1 l pakastemustikoita
250 g Dansukker Hillosokeria

Laita marjat kattilaan ja kuumenna, kunnes höyryää. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Kuori vaahto hillon pinnalta ja laita pestyihin purkkeihin. Säilytä kylmässä.

Mikäli haluat kiinteämpää hilloa, valmista se jo edellisenä päivänä.

Vinkki!
Tämän pannukakun kanssa sopii hyvin myös tyrnimarjoista keitetty hillo!
 

Reseptin on laatinut

Dansukker