Tutustu Muscovadosiirappiin

Muscovadosiirappi

Muscovadosiirapin paahteinen, lakritsiin vivahtava upea maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo'on sisältämistä luonnollisista maku- ja väriaineista.

Täyteläinen siirappi onkin ruokien ja leivonnaisten monikäyttöinen maun antaja, joka sopii mahtavasti myös jälkiruokiin ja jäätelön ja tuoreiden marjojen kastikkeeksi jo sellaisenaan.


Muscovado-punaviinikastike

Muscovado-punaviinikastike

4 annosta

Ainekset

2 salottisipulia tai 1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja silputtuna
1 pikkupullo (0,375 l) punaviiniä
½ dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 lihafondi- tai liemikuutio
1 rkl tomaattisosetta
muutama timjamin tai rosmariinin oksa tai 1 tl kuivattua yrttiä
2 tl maissitärkkelystä
1 dl vettä
2 rkl voita tai margariinia
(suolaa)


Laita kattilaan sipulisilput, viini, muscovadosiirappi, fondi- tai liemikuutio, tomaattisose ja yrtti. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä avoimena, miedolla lämmöllä poristen noin 15 minuuttia. Siivilöi ja siirrä liemi takaisin kattilaan.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja lisää seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Sekoita rasvanokareet kuumaan kastikkeeseen, mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa pihvien tai paistin kanssa.


Muscovadoperunat

Muscovadoperunat

6 annosta

Ainekset

1 kg (varhais)perunoita
vettä, suolaa

Paistamiseen
25 g voita tai margariinia
½–¾ dl Dansukker Muscovadosiirappia
suolaa, mustapippuria


Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä aldente-kypsiksi. Valuta vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä puoli tuntia. Kuori ”vanhat” perunat, varhaisperunoita ei tarvitse kuoria. Kuumenna rasva laakeassa paistinpannussa, lisää muscovadosiirappi ja perunat pannuun. Paista perunoita miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta ja kiiltäviltä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla pippurilla. Tarjoa grilliruokien, pihvien tai makkaroiden kanssa.

Vinkki!
Tarjoa perunat lämpimänä salaattina: silppua kuumien perunoiden päälle kevätsipulia ja lehtipersiljaa. Viimeistele perunat esim. rouhealla fetamurulla, tomaattikuutioilla ja oliiveilla.


Ribs

Ribs

Ainekset

Marinadi
½ dl Dansukker Muscovadosiirappia
½ dl öljyä
1 ½–2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1–2 rkl tuoreita rosmariininlehtiä silputtuna tai
2 tl kuivattua rosmariinia
2 valkosipulin kynttä murskattuna

1–1 ½ kg porsaankylkeä

BBQ-kastike
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 iso sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 valkosipuli ”solo” kuorittuna ja pilkottuna
½ dl soijakastiketta
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2 rkl sinappia
1 rkl punaista chilirouhetta
2 tl paprikajauhetta
1 ½ tl (savu)suolaa
1 kanelitanko
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl cayennenpippuria


Sekoita marinadi ja valuta se porsaankyljen päälle. Siirrä peitetty astia jääkaappiin. Anna maustua parista tunnista seuraavaan päivään. Kääntele kylkipalaa muutamia kertoja maustumisen aikana. Ota liha huoneenlämpöön tunniksi ennen kypsentämistä. Paista uunissa 175 asteessa 60–90 minuuttia. Kypsennysaika riippuu kylkipalan paksuudesta. Voit peittää paistovuoan alumiinifoliolla.

Mittaa BBQ-kastikkeen aineet kattilaan. Pane kansi päälle ja keitä hiljaa poristen 30–40 minuuttia. Poista kanelitanko ja pikasekoita kastike sileäksi. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä kastike jääkaapissa. Grillaa esikypsennetty kylkipala kokonaisena tai paloiteltuna ja sivele BBQ-kastiketta pintaan grillauksen aikana.

Vinkki!
Marinadi ja BBQ-kastike sopivat hyvin myös porsaankyljysten sekä -kaslerin maustamiseen.


Marinadi lihalle

Marinadi lihalle

Riittää 1 kilolle lihaa

Ainekset

1 dl oliiviöljyä
3 rkl balsamietikkaa
2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
1 rkl tuoretta rosmariinisilppua
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 valkosipuli ”solo” kuorittuna ja raastettuna
1 tl suolaa 


Sekoita marinadin aineet. Laita liha tai pihvit marinadikulhoon tai muovipussiin, sekoita marinadi joukkoon ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua parista tunnista seuraavaan päivään. Pihvit maustuvat nopeammin kuin isommat lihapalat. Ota maustunut liha huoneenlämpöön noin tunniksi ennen kypsentämistä.


Kanavartaat

Kanavartaat

10–12 kpl

Ainekset

500 g broilerinfileetä
(500 g tuoretta ananasta)

Marinadi
2 rkl Dansukker Muscovadosiirappia
1 dl persikka- tai mangososetta
1 rkl etikkaa
2 tl currya jauheena
½ tl suolaa

Grillaukseen
öljyä

Lisäksi
200 g ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia
2 tl Dansukker Muscovadosiirappia
ripaus suolaa
½ ruukkua korianteria tai minttua
mustapippuria myllystä


Paloittele broilerinfileet sopiviksi suupaloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita broileripalat marinadiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

(Paloittele ananas sopiviksi suupaloiksi.) Pujota ainekset varrastikkuihin. Mikäli käytät puisia varrastikkuja, laita ne veteen likoamaan viideksitoista minuutiksi ennen käyttöä.

Grillaa kuumassa öljytyssä grillissä välillä käännellen.

Valmista seuraksi kastike. Sekoita ranskankerman tai jogurtin joukkoon muscovadosiirappia, ripaus suolaa ja hienonnettua korianteria tai minttua. Rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista maku.


Muscovadovaahto

Muscovadovaahto

8 annosta

Ainekset

150 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia

Tarjoiluun

5 dl tuoreita marjoja tai hedelmiä
1 rkl Dansukker Muscovadosiirappia  


Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä kattilassa. Vatkaa jääkaappikylmä kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahka ja muscovadosiirappi sileäksi. Lisää haalea suklaasula joukkoon hyvin vatkaten. Pyöräytä kermavaahto viimeisenä rahka-suklaaseokseen. Annostele vaahto jälkiruoka-astioihin. Viimeistele annokset marjoilla tai hedelmäpaloilla ja ohuilla muscovadosiirappiraidoilla.

 


Helppoa ja herkullista

Helppoa ja herkullista

4 annosta

Ainekset

2 dl kermaa vaahdotettuna TAI
½ l vaniljajäätelöä
4 dl tuoreita marjoja
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia


Annostele kermavaahto tai vaniljajäätelö lautasille. Koristele marjoilla. Valuta muscovadosiirappia päälle ja nauti!


Gluteenittomat lime-kookoskuppikakut

Gluteenittomat lime-kookoskuppikakut

10 kpl

Ainekset

2 munaa
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia tai Fariinisokeria
1 dl kookosmaitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden limetin raastettu kuori

Pinnalle
2 ½ dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria


Sekoita munat ja muscovadosiirappi tai fariinisokeri. Lisää kookosmaito ja rasva. Lisää keskenään sekoitetut gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuori. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta. Mikäli käytät ohuita muffinivuokia, on hyvä käyttää lisäksi muffinipeltiä, jotta muffinit pysyvät kauniimman muotoisina.

Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokereilla. Pursota keoiksi muffinien pinnalle.

Vinkki!
Kuppikakut ovat maidottomia, jos käytät rypsiöljyä etkä kuorruta niitä.


Muscovadocookies

Muscovadocookies

30 kpl

Ainekset

220 g huoneenlämpoistä voita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
8 dl kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
150 g rouhittua suklaata


Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää muscovadosiirappi ja sekoita hyvin.

Lisää kananmuna sekä vehnäjauhot, kaneli, vaniljasokeri ja sooda. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Lisää kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, rusinat ja suklaarouhe. Sekoita hyvin.

Ota taikinasta isoja nokareita kahdella lusikalla leivinpaperoidulle pellille. Paista keksejä noin 12–14 minuuttia 175 asteessa. Ne saavat olla hiukan pehmeitä uunista pois otettaessa. Anna keksien olla pellillä hetken aikaa, ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään.


Lue lisää Dansukker Muscovadosiirapista »

Lisää Muscovadosiirappireseptejä »