Tutustu Glukoosisiirappiin

Glukoosisiirappi

Dansukker Glukoosisiirapilla teet jäätelön lisäksi myös muita iki-ihania herkkuja, kuten vaahtokarkkeja ja kinuskileivonnaisia. Glukoosisiirappi sopii myös ruoanvalmistukseen. Kokeile vaikka virkistäviä kesäjuomia, joihin Glukoosisiirappi antaa sopivan makeuden lisäksi myös ryhtiä ja rakennetta.


Kinuski-muroleivokset

Kinuski-muroleivokset

noin 25 kpl, vuokien koosta riippuen

Ainekset

Taikina

100 g voita tai margariinia
2 rkl Dansukker Tomusokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen
3 dl vehnäjauhoja
Täyte

2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Koristeluun

1 dl Dansukker Tomusokeria


1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Pane taikina muovipussissa jääkaappiin vähintään tunniksi. Painele taikina leivosvuokiin ja pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne vuoista.

2. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua, kunnes seos sakenee (lämpötila 120˚).

3. Lusikoi täyte leivospohjille. Anna jäähtyä.

4. Siivilöi pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit koristella leivokset myös vesi-tomusokerikuorrutuksella.

 


Rapea jäätelötorttu

Rapea jäätelötorttu

noin 10 annosta

Ainekset

125 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl maissihiutaleita (cornflakes)
1 1/2 dl kookoshiutaleita
75 g hasselpähkinärouhetta
75 g suklaarouhetta
Jäätelö

5 dl kuohukermaa
5 dl maitoa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
8 munankeltuaista
2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria


Vaahdota voi ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon hiutaleet ja rouheet.

Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka tuorekelmulla siten, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Leikkaa pohjalle vielä leivinpaperirinkula. Painele seos vuoan pohjalle. Jätä hieman koristeluun ja säilytä se jääkaapissa.

Mittaa jäätelön ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua, kunnes seos alkaa saeta. Siivilöi seos ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt seos vuokaan ja laita pakastimeen. Kun seos on jäähtynyt kiinteäksi, ripottele pinnalle rapeaa pohjaseosta. Säilytä pakastimessa suojattuna tarjoiluhetkeen saakka.

Ota huoneenlämpöön sulamaan noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.


Mazariinikakku pähkinäkuorrutteella

Mazariinikakku pähkinäkuorrutteella

noin 10 annosta

Ainekset

Pohja

100 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
75 g mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

50 g voita tai margariinia
2 munaa
75 g mantelijauhetta
1 1/4 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

100 g voita tai margariinia
1 1/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3/4 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa
300 g pähkinöitä ja manteleita oman maun mukaan


Vaahdota voi ja ruokokidesokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan seistä kylmässä noin tunti. Paista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa täytteen ainekset keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Jatka kypsentämistä, kunnes pinta on hyytynyt.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna. Kaada seos kiinteän täytekerroksen päälle ja paista uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota mazariinikakku vuoasta. Laita tarjolle.

 


Vaahtokarkit

Vaahtokarkit

noin 100 kpl

Ainekset

7 liivatelehteä
3 munanvalkuaista
2 rkl Dansukker Tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl vettä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 dl perunajauhoja


1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Jos haluat, voit lisätä seokseen elintarvikeväriä.

3. Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.

4. Anna kiehua, kunnes seos on 100-asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.

5. Kuumenna ½ dl vettä esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

6. Jatka sokeriliemen kuumentamista.

7. Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.

8. Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.

9. Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada uunipellille.

10. Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uunipellille tomusokeri- perunajauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.

11. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa tangot paloiksi.

12. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.

Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä.

Vinkki!
Mausta vaahtokarkkimassa elintarvikearomeilla.


Hedelmäsangria

Hedelmäsangria

Ainekset

1 pullo valkoviiniä
n. 2 dl brandya
3 dl appelsiinitäysmehua
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 ½ dl hedelmiä, kuten persikoita, kirsikoita, nektariineja, aprikooseja tai luumuja, viipaloituna
1 kanelitanko
4 tähtianista
2 oksaa tuoretta minttua


1. Sekoita viini, brandy, appelsiinimehu ja glukoosisiirappi suuressa astiassa. Lisää viipaloidut hedelmät, kanelitanko ja tähtianikset. Peitä ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

2. Ennen tarjoilua täytä suuri boolimalja jäillä ja kaada juoma päälle. Sekoita mukaan mintunlehdet.
 

Resepti: Aki Wahlman


Raikas sitrusjuoma

Raikas sitrusjuoma

3–4 lasillista

Ainekset

½ dl vastapuristettua limettimehua
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 limetti pestynä ja paloiteltuna
jääpaloja
½ l sitruunanmakuista kivennäisvettä


Sekoita limettimehu ja glukoosisiirappi ja jaa seos neljään lasiin. Lisää joukkoon limettipalat ja runsaasti jääpaloja. Kaada kivennäisvesi päälle ja tarjoa heti.


Makealla chilikastikkeella kuorrutettu pihvi

Makealla chilikastikkeella kuorrutettu pihvi

Ainekset

600 g naudan ulkofileepihvejä
500 g varhaisperunoita
50 g voita
1 oksa rosmariinia
2 valkosipulinkynttä
200 g vihreitä papuja
100 g chorizo-makkaraa

Makea chilikastike
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3/4 dl limettimehua
2 rkl HP-kastiketta
1 tl hienonnettua chiliä
1 tl hienonnettua valkosipulia


Sekoita keskenään kaikki kastikeainekset.

Nuiji pihvit ohuiksi leikkeiksi. Keitä perunat vedessä puolikypsiksi. Laita perunat kattilaan, lisää joukkoon voi, rosmariini ja murskatut valkosipulit. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes perunoissa on kaunis ruskea väri. Lisää lopussa joukkoon chorizo-suikaleet ja esikeitetyt pavut. Grillaa pihvit ja levitä lopussa pintaan chilikastiketta.

Makea chilikastike säilyy pari viikkoa jääkaapissa.
 

Resepti: Aki Wahlman


Tsatsiki

Tsatsiki

Ainekset

4 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
½ kurkku
4 tl suolaa
3 valkosipulinkynttä
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia


1. Valuta jogurttia jääkaapissa suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä ainakin 2 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Pese kurkku ja raasta se karkealla terällä. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä kurkkua 10 minuuttia. Ota raaste käteen ja puristele sitä sormien välissä niin kauan, että kaikki neste valuu pois. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

3. Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, glukoosisiirappi, valkosipulimurska ja oliiviöljy. Sekoita ja anna tsatsikin vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoamista.

Tarjoa salaatinkastikkeena tai rapeakuorisen leivän kanssa.
 

Resepti: Aki Wahlman


Lisätietoa Glukoosisiirapista »

Herkulliset jäätelö- ja sorbettireseptit »

Makeisia glukoosisiirapilla »