Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muutaman uuden vappuun sopivan makean ja suolaisen herkun ohjeen.

Lisää Dansukker-vappuherkkujen ohjeita löydät reseptisivuiltamme. Juomaksi nautitaan tietysti aitoa, itse tehtyä simaa.


Fariinimunkit

Fariinimunkit

24–28 kpl 1½ tuntia
Fariinisokeri antaa mukavan maun munkkitaikinalle.
Ainekset

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2–2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
900 g vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Paistamiseen
1 ½ l rypsiöljyä

Sokerointiin
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita fariinisokeri, suola, hiiva ja kardemumma joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta pari minuuttia. Lisää huoneenlämpöinen rasva, loput jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Ripottele työpöydälle ohut kerros jauhoja, kumoa taikina ja pyörittele se pulliksi. Kohota pullat liinalla peitettynä.

Kuumenna öljy 170 asteeseen. Pyöräytä pulliin reikä sormilla. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Sokeroi munkit molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki!

Tuoreita munkkeja pakastimesta:
Pakasta upporasvassa paistetut, jäähtyneet munkit välittömästi ilman sokerointia.
Tarjoilu: laita jäiset munkit kylmään uuniin, säädä lämpötila 200 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, munkit ovat sulaneet ja lämpimiä. Sokeroi munkit ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Gluteenittomat munkit

Gluteenittomat munkit

20–22 kpl 1½ tuntia
Nässä gluteenittomissa munkeissa on maku ja rakenne kohdallaan!
Ainekset

2 ½ dl maitoa
½ palaa (25 g) hiivaa
2 tl psylliumia
¾ tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl jauhettua kardemummaa
noin 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
100 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Paistamiseen
1 ½ l rypsiöljyä

Sokerointiin
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria 


Leivo munkit huoneenlämpöisistä aineksista. Yleiskone on hyvä apuväline gluteenittoman munkkitaikinan teossa.

Lämmitä maito (37–40°) ja murenna hiiva joukkoon. Lisää psyllium hyvin sekoittaen ja anna turvota 5–10 minuuttia. (Peitä ja pidä taikinakulho mielellään sen aikaa kädenlämpöisessä vesihauteessa, että seos pysyisi lämpimänä.) 

Sekoita suola, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kardemumma joukkoon. Lisää ensin hiukan yli puolet jauhoista vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Lisää pehmeä tai puoliksi sulanut rasva ja kananmuna sekä loput jauhot vähitellen hyvin sekoittaen joukkoon. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota taikinakulhon reunoista eikä tartu enää paljon sormiin. Taikinan on oltava pehmeää ja kevyesti kimmoisaa.

Huom! Gluteenittomat jauhoseokset vaihtelevat valmistajasta riippuen, joten tee loppujauhojen lisäys erissä saadaksesi sopivan taikinan.

Ripottele työpöydälle ohut kerros gluteenitonta jauhoseosta. Kumoa taikina ja jaa se 20–22 palaan. Pyörittele palat pulliksi työpöydällä tai jauhotettujen käsien välissä. Tee pulliin sormella reikä ja pyöritä sitä varovasti suuremmaksi. Peitä munkit liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30–40 minuuttia.

Kuumenna öljy 170–180 asteeseen. Paista munkit upporasvassa, käännä paiston puolivälissä. Nosta munkit keittiöpihdeillä tai kahden haarukan avulla ensin muutamaksi sekunniksi talouspaperin päälle valumaan ja sokeroi sitten molemmilta puolilta. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vappudonitsit

Vappudonitsit

8–10 isoa, noin 30 pientä ½ tuntia
Vappudonitsit paistetaan donitsipellillä ja kuorrutetaan kanelisokerilla tai sokerikuorrutteella.
Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 dl maitoa
50 g voita tai margariinia sulatettuna
2 tl sitruunamehua tai 1 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna
1 muna

Donitsipellin voiteluun
rypsiöljyä

Valmiiden kanelisokeridonitsien voiteluun
75 g voita tai margariinia sulatettuna


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti rypsiöljyllä.

Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää kuivien ainesten joukkoon maito, sulatettu rasva, sitruunamehu tai sitruunankuoriraaste, sekä muna. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Jätä kohoamisvaraa. Paista uunin alatasolla 6–8 minuuttia.

Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla.

Kanelisokerikuorrute
½ dl Dansukker Kanelisokeria TAI ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria + 1 tl jauhettua kanelia

Voitele donitsit ensin voisulalla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.

Sokerikuorrute ja karamellirouhetta
2 dl Dansukker Tomusokeria, Mansikanmakuista tai Kaakaotomusokeria
1–2 rkl vettä, tai kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan
70 g murskattuja piparminttukaramelleja tms.

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Kasta donitsit kuorrutteessa ja koristele karamellirouheella. Nosta lautaselle jähmettymään.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sokerisuukot

Sokerisuukot

24–30 kpl 1½ tuntia
Kypsät pullat voidellaan voisulalla ja pyöräytetään sokerissa, nam!
Ainekset

5 dl maitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
950 g vehnäjauhoja
150 g voita

Pinnalle
30 g voita
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Sekoita 40-asteiseksi lämmitettyyn maitoon sokeri, kardemumma, hiiva ja suola. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot ja alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikina pikkupulliksi ja aseta pullat paperivuokiin. Peitä ja kohota. Paista uunissa 200 asteessa noin 12–15 minuuttia.

Sulata voi kattilassa ja kaada kunnon kerros sokeria kulhoon tai syvälle lautaselle. Voitele vähän jäähtyneiden pullien pinta voisulalla ja pyöräytä sokerissa. Nauti siman kanssa.

Vinkki!
Jätä kardemumma pois ja mausta pullataikina ohuella sitruunankuoriraasteella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Nopeat munkit

Nopeat munkit

noin 40 kpl ½ tuntia
Kun haluat pikaisesti pieniä sokerimunkkeja...
Ainekset

4 munaa
2 dl maitoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
(1/4–1/2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta)

Uppopaistamiseen
1 l rypsiöljyä

Pinnalle
1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Sekoita munat ja maito. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Huomioi, että taikina on löysempää kuin munkkitaikinat yleensä.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Kokeile lämpötilaa pudottamalla nokare taikinaa öljyyn. Jos öljy alkaa poreilla ja taikinapala kypsyä, on öljy riittävän kuumaa.

Tiputa ruokalusikalla taikinaa öljyyn lähellä öljyn pintaa. Tarkkaile paistumista ja käännä munkit reikäkauhalla ympäri. Nosta valumaan talouspaperin tai ritilän päälle. Pyörittele vielä lämpimät munkit Siro-sokerissa. Voit myös tehdä kuorrutuksen Dansukker tomusokereista ja tilkasta vettä.

Pikamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

Vinkki!
Tällä ohjeella munkit valmistuvat alusta loppuun jopa alle puolessa tunnissa. Kun käytät valmistuksen apuna ruokalusikkaa, saat suunnilleen kananmunan kokoisia munkkeja.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Tippaleivät 1

Tippaleivät 1

useita kymmeniä koosta riippuen 1 tunti
Tee itse tippaleivät vapuksi.
Ainekset

5 dl maitoa
20 g hiivaa
2 munaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
7 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen
1 litra rypsiöljyä

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria


Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää munat ja sokeri, sekä vehnäjauhot. Anna kohota puolisen tuntia.

Leikkaa pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin hyvin pieni reikä ja pursota kuumaan öljyyn sikinsokin taikinarihmoja. Kun öljy on riittävän kuumaa, tippaleivät saavat väriä hyvin nopeasti.

Käännä tippaleivät metallisella teräslastalla tai reikäkauhalla ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien päälle tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vohvelit katkaraputäytteellä

Vohvelit katkaraputäytteellä

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa 45 minuuttia
Katkaraputäytteiset vohvelisuupalat saavat veden herahtamaan kielelle.
Ainekset

Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa

Paistamiseen
50 g voita tai margariinia

Katkaraputäyte
500 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
½ dl chilikastiketta
¼ dl tomaattipyreetä
1 sipuli silputtuna
2 tl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g ranskankermaa
2–3 rkl sitruunasta puristettua mehua
½–¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 ruukku oreganoa


Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

Mausta katkaravut chilikastikkeella, tomaattipyreellä, sipulisilpulla ja sokerilla. Vaahdota ranskankerma ja mausta se sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oreganon lehdistä ranskankermaan ja lisää 2/3 katkaravuista joukkoon.

Annostele täyte juuri ennen tarjoamista vohveleiden päälle. Koristele vohvelisuupalat lopuilla katkaravuilla ja oreganon lehdillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pinaatti-lohikierteet

Pinaatti-lohikierteet

15–20 annosta 1 ½ tuntia
Moneen tilanteeseen sopivaa pikkusuolaista tarjottavaa
Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
noin 6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Täyte
300 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
½ ruukkua tilliä silputtuna
mustapippuria
150 g tuorejuustoa maun mukaan
1 rasia (85 g) babypinaatinlehtiä
1 tl muskottipähkinää
1 dl pinjansiemeniä

Vuoan voiteluun
40 g pehmeää voita tai margariinia
4 valkosipulin kynttä murskattuna

Pinnalle
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl vettä


Kaada kädenlämpöinen maito sekoituskulhoon. Lisää murennettu hiiva, fariinisokeri, suola ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Leikkaa lohifilee nahkaa myötäillen ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

Jauhota työpöytä ja kauli tai taputtele kohonnut taikina noin 30 x 40 cm:n levyksi. Notkista tuorejuuston rakenne haarukalla sekoittaen ja levitä se taikinalevylle. Asettele huuhdotut pinaatinlehdet tuorejuuston päälle ja ripottele muskottipähkinää lehdille. Siirrä maustuneet lohiviipaleet pinaatinlehtien päälle ja ripottele pinjansiemenet lohiviipaleille.  Rullaa levy ja paloittele.

Sekoita pehmeä rasva ja murskatut valkosipulin kynnet. Voitele vuoka (noin 32 x 22 cm) valkosipulivoilla ja laita rullat vuokaan lähelle tosiaan. Kohota. Voitele pinta siirappi-vesiseoksella ja paista uunissa 210 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Juhlava lohitahna

Juhlava lohitahna

15 minuuttia
Lohitahna sopii crustadien, ruisnappien, voileipien tai voileipäkakun täytteeksi.
Ainekset

150–200 g kylmäsavustettua kirjolohta
150–200 g graavisuolattua lohta
1 sipuli tai pala purjosipulia
½ dl tilli- tai ruohosipulisilppua
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl sitruuna- tai limepippuria tai ripaus valkopippuria
200 g smetanaa tai ranskankermaa

Koristeluun
kylmäsavustettua tai graavilohta
ruohosipulia tai tilliä
sitruunalohkoja


Leikkaa kalapalat pieniksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli tai purjosipuli sekä tilli tai ruohosipuli. Sekoita fariinisokeri, pippuri sekä smetana tai ranskankerma keskenään. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku.

Koristele kylmäsavustetulla tai graavilohella, ruohosipulilla tai tillillä ja sitruunalohkoilla.

Säilytä suojattuna jääkaapissa.

Juhlava lohitahna sopii vaikkapa crustadien täytteeksi tai voileipäkakun väliin. Tarjoa myös ruisnappien seurana tai voileipien päällä. Jos haluat pursotettavan moussen, jauha ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Leipäjuustosalaatti

Leipäjuustosalaatti

6–8 annosta 15 minuuttia
Ruokaisassa salaatissa on paahdettua leipäjuustoa ja saaristolaisleipää
Ainekset

1 kerä friseesalaattia tai jääsalaattia
50 g rucolaa
100 g miniluumutomaatteja
1 pieni kurkku
2–3 viikunaa
3 viipaletta saaristolaisleipää
2–3 rkl avokado- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
200 g leipäjuustoa

Kastike
yhden limetin puristettu mehu
¾ dl avokado- tai oliiviöljyä
½ tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
mustapippuria myllystä


Leikkaa friseesalaatti tai jääsalaatti ja laita tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon rucola.

Puolita miniluumutomaatit ja paloittele kurkku. Lohko viikunat. Laita salaatin joukkoon.

Leikkaa saaristolaisleivistä reunat ja paloittele leipäviipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää leipäkuutiot sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes leipäpalat ovat rapeita.

Paloittele leipäjuusto haluamasi kokoiseksi tai ota pienellä muotilla kuvioita. Paista molemmin puolin kuumalla pannulla. Asettele salaatin joukkoon.

Valmista kastike. Purista limetin mehu ja sekoita joukkoon avokado- tai oliiviöljy. Mausta rakuunalla tai muulla kuivatulla yrtillä. Sekoita joukkoon fariinisokeri sekä mustapippuria myllystä. Sekoita kastike ja tarkista maku. Kaada salaatin joukkoon ja tarjoa heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Peltilihapiirakka

Peltilihapiirakka

12 annospalaa 1 tunti 15 minuuttia
Pellillinen tuttua jauheliha-riisipirakkaa
Ainekset

250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
400 g jauhelihaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 dl riisiä
3 dl vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa

Voiteluun
1 kananmuna


Anna voin pehmetä hetki. Laita se kulhoon ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maitorahka. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nosta jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettu sipuli sekä fariinisokeri. Kuullota, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää joukkoon riisi, vesi, murennettu liha- tai kasvisliemikuutio sekä rakuunaa. Anna hautua hiljalleen kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku. Jäähdytä seos.

Levitä täyte puolikkaalle taikinalevylle ja nosta toinen osa päälle. Rypistä reunat. Voitele pinta munalla.

Kypsennä 200–225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa lämpimänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sillitartar

Sillitartar

2–4 annosta 15 minuuttia
Voit halutessasi korvata sillin kylmäsavulohella.
Ainekset

2 keitettyä munaa
1 pieni punasipuli
1 keskikokoinen omena
150 g sillifileetä
200–300 g smetanaa tai ranskankermaa
½ dl tilliä tai ruohosipulia silputtuna
1 tl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria


Hienonna keitetyt munat ja kuorittu punasipuli. Kuori omena ja kuutioi se aivan pieniksi kuutioiksi. Hienonna huuhdeltu sillifilee. Sekoita ainekset keskenään yhdessä smetanan ja tillin tai ruohosipulin kanssa. Sekoita joukkoon muscovadosokeri. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki!
Sillitartar on ihana lisuke vaikkapa varhaisperunoiden, uuniperunan tai saaristolaisleipäviipaleiden seurana. Voit halutessasi korvata sillin kylmäsavustetulla lohella.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Ranskalainen perunasalaatti

Ranskalainen perunasalaatti

6 tuntia
Peruna-sipulisalaatti sinappi-öljykastikkeessa
Ainekset

1 kg kiinteitä perunoita keitettynä
1 punasipuli silputtuna
4 kevätsipulia silputtuna

Kastike

3 rkl Dijon-sinappia
1 dl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa tai viinietikkaa
1 rkl Dansukker Talous- tai Fariinisokeria
¾ tl suolaa
1 tl karkeaksi rouhittua musta- tai valkopippuria
1 rkl persiljaa tai tilliä silputtuna
muutama tuore rakuunanlehti silputtuna


Mittaa kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Viipaloi puolet perunoista laakeaan kulhoon, valuta puolet kastikkeesta viipaleille ja ripottele puolet sipulisilpuista päälle. Tee toinen kerros samoin. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja ravistele salaattiaineita hiukan. Säilytä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Valuta tilkka oliiviöljyä salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Nauti grilliruokien kanssa tai esimerkiksi fetan ja oliivien kera kesäaterian alkuruokana.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sitruunainen lakritsipannacotta

Sitruunainen lakritsipannacotta

8 annosta noin 2 tuntia
Sitruunan ja lakritsin vastustamaton yhdistelmä!
Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1–1½ tl lakritsijauhetta
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste

Hilloke
150 g vadelmia
100 g punaherukoita
¾ dl Dansukker Hillosokeria
1 kanelitanko


Mittaa kerma, hyytelösokeri Multi ja lakritsijauhe kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Sekoita sitruunan ohut kuoriraaste joukkoon ja kaada seos laseihin. Jäähdytä ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Mittaa marjat, hillosokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Annostele kylmä hilloke pannacottien päälle ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vohvelit marja-muscovadokinuskitäytteellä

Vohvelit marja-muscovadokinuskitäytteellä

8 isoa vohvelia, 32 suupalaa 45 minuuttia
Maistuvimpien vohvelisuupalojen täytteenä on marjoja, jogurttia ja muscovadokinuskia.
Ainekset

Vohvelitaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vichyä tai kivennäisvettä
½ ruukkua basilikaa

Paistamiseen
50 g voita tai margariinia

Muscovadokinuski
200 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 dl kuohukermaa

Marjatäyte
600 g pakastemarjasekoitusta (kotimainen)
1 dl Dansukker Fariini- tai Taloussokeria
300 g turkkilaista jogurttia
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ruukku basilikaa


Sulata rasva. Mittaa sokerit, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Lisää kivennäisvesi, kananmunat ja rasva. Sekoita aineet sileäksi taikinaksi. Hienonna basilikan lehdet ja lisää silppu taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

Paista vohvelit rasvalla sipaistussa vohvelipannussa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nosta vohvelit ritilän tai leivinpaperin päälle, jäähdytä hetki ja taita ne suupaloiksi.

Mittaa muscovadosokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia kunnes seos on kinuskimaista. Jäähdytä. Rakenne kiinteytyy lisää jäähtyessään.

Sekoita jäiset marjat ja sokeri. Anna marjojen hiukan sulaa ennen tarjoilua. Mausta jogurtti vaniljasokerilla.

Juuri ennen tarjoamista laita jokaiselle vohvelipalalle basilikanlehti, annostele kohmeisia marjoja ja jogurttia päälle. Viimeistele vohvelisuupalat muscovadokinuskiraidoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Katso lisää vappuherkkujen ohjeita »

Katso simaohjeet täältä »

Vappubrunssi »