Tavataan brunssilla!

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista. Kutsu ystävät koolle ja vaihtele tarjottavia eri vuodenaikojen ja teemojen mukaan.


Herukka-vadelmapiristys

Herukka-vadelmapiristys

4 lasillista
Ainekset

200 g punaherukoita
200 g vadelmia
2 persikkaa
1 l vähärasvaista maustamatonta jogurttia
1 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
herukoita


Sekoita marjat ja hedelmät, jogurtti ja tomusokeri tehosekoittimessa. Siivilöi. Kaada laseihin. Koristele.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Abuelan maitokahvi

Abuelan maitokahvi

2 suurta kupillista
Ainekset

4 dl tummapaahtoista kahvia
1/8 tl kardemummaa
1/8 tl anista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3-5 dl maitoa, riippuen mukin koosta ja juojan makumieltymyksistä
2-4 palaa Dansukker Ruokopalasokeria


Valmista kahvi mieluiten pressokannulla. (Jos et omista pressokannua, valmista suodatinkahvia.) Sekoita kardemumma, anis ja vaniljasokeri maitoon. Lämmitä maito (noin 65 °C). Varo, ettei maito kuumene liikaa, sillä liian kuuman maidon rakenne muuttuu ja maitoon tulee vellimäinen tuoksu. Sekoita kahvi ja maito suuriin mukeihin. Halutessasi voit siivilöidä maidon. Makeuta juoma ruokopalasokerilla, koristele halutessasi kardemummalla ja nauti.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Appelsiinimarmeladi mikroaaltouunissa

Appelsiinimarmeladi mikroaaltouunissa

Ainekset

3 luomuappelsiinia (0,7 kg)
1 luomusitruuna (150 g)
500 g Hillosokeria TAI 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Pese appelsiinit ja sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja harjalla ja kuori ne kuorimaveitsellä. Vältä kuorimasta valkoista osaa. Leikkaa keltainen kuoriosa läpikuultaviksi suikaleiksi. Kiehauta väljässä vedessä ja siivilöi.

Poista kuorituista hedelmistä valkoinen kuori- ja keskiosa. Paloittele hedelmäliha mahdollisimman ohuiksi lohkoiksi. Kaada hedelmäpalat esim. lasikulhoon ja peitä kannella tai muovikelmulla.

Käytä mikroaaltouunia täydellä teholla (650 W) 6 minuuttia. Sekoita sokeri joukkoon. Nosta kulho takaisin mikroaaltouuniin ilman kantta ja käytä uunia 10 minuuttia 2/3 teholla. Sekoita kuorisuikaleet marmeladin joukkoon. Tölkitä hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kannet.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

20 kpl
Ainekset

1/2 l vettä, maitoa tai porkkanamehua
25 g hiivaa
2 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 keskikokoista porkkanaa raasteena
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
4 dl sämpyläjauhoja
7 dl vehnäjauhoja


Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon ruokosokerisiirappi, porkkanaraaste, oliiviöljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi palloksi. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä tasakokoiseksi pötköksi. Jaa taikina kahteenkymmeneen palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Kohota liinan alla. Paista 200-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pulleat pannukakut

Pulleat pannukakut

12–14 kpl
Ainekset

4 dl puolikarkeita vehnä- tai spelttijauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 tl soodaa
¾ tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 kananmunaa
1 ½–2 dl maitoa
Paistamiseen
margariinia
Tarjoiluun
Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia tai Vaaleaa siirappia
Dansukker Siro-sokerilla maustettua kermavaahtoa
hilloa maun mukaan


Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää kermaviili, munat ja maito. Sekoita ja anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta pulleita, pieniä pannukakkuja. Nauti siirapin, hillon ja kermavaahdon kera välittömästi.

Vinkki!
Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinan sekoitusvaiheessa ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset juuri ennen taikinan paistamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pirteä marjasalaatti

Pirteä marjasalaatti

4 annosta 75 minuuttia
Pirteä salaatti pakastemarjoista
Ainekset

800 g kohmeisia marjoja (esimerkiksi mansikoita, mustikoita, vadelmia, mustaherukoita)
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai
Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
1/2 dl appelsiinista puristettua mehua
1/2 tl appelsiinin kuoriraastetta
50 g halvaa


Laita jäiset marjat tarjoilukulhoon. Mittaa kasariin siirappi, appelsiinista puristettua mehua ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste. Kiehauta liemi ja kaada marjojen joukkoon, anna maustua noin tunti.

Ripottele pinnalle murustettua halvaa. Tarjoa lisäksi halutessasi vaahdotettua kermaa tai vaniljakastiketta.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pinaatti-fetapiiras

Pinaatti-fetapiiras

uunivuoka 24 x 29 cm 1 tunti
Pinaatti ja feta maistuvat suolaisessa piirakassa.
Ainekset

300 g lehtitaikinaa

Täyte

1 kg tuoretta pinaattia
1 ruukku minttua silputtuna

Liemi

2 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
¾ tl suolaa
½–¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½–¾ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa

Pinnalle

200 g fetajuustoa


Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja pari senttimetriä reunaa peittäväksi levyksi.

Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne pannuun tai paistokasariin. Pehmitä miedossa lämmössä, parissa kolmessa erässä, sekoittele muutamia kertoja kevyesti nostellen. Valuta ja jäähdytä. Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois käsin puristaen ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Ripottele minttusilppu pinaatin päälle.

Sekoita liemen aineet ja valuta liemi pinaatin päälle vuokaan. Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa.

Käytä pakastepinaattia!
Valuta 600 g (4 x150 g:n pussi) sulatettua pakastepinaattia hyvin esim. siivilässä. Sekoita valutettu pinaatti sekä minttusilppu liemeen ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Asettele fetajuustoviipaleet päälle ja paista uunissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Fariini-sinappikastike graavi- tai kylmäsavulohelle

Fariini-sinappikastike graavi- tai kylmäsavulohelle

15 minuuttia
Maukas kastike graavatulle tai kylmäsavulohelle
Ainekset

1/2 dl dijon-sinappia (mielellään kokojyväsinappia)
1–2 rkl Dansukker Fariinisokeria


Sekoita sinappi ja fariinisokeri. Anna maustua 15 minuuttia. Sekoita ennen tarjoamista. Nauti lohen ja saaristolaisleivän kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mehevät kalkkunapiiraat

Mehevät kalkkunapiiraat

6–8 kpl
Ainekset

Pohja
1 dl juoksevaa kasvismargariinia
2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
3 rkl vettä

Täyte
2 rkl juoksevaa kasvimargariinia tai öljyä
2 salottisipulia silputtuna
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
2 tl Dansukker Luomuruokosokeria
100 g kalkkunaa hienonnettuna
1 dl persiljaa silputtuna
1 dl ruokakermaa
1 muna
100 g juustoraastetta 


Sekoita juokseva margariini ja jauhot keskenään käsin tai puuhaarukalla. Sekoita lopuksi joukkoon vesi. Painele seos jauhoja apuna käyttäen muffinipellin koloihin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Kuumenna margariini tai öljy pannulla ja paista salottisipulit. Sammuta liesi. Lisää muut ainekset. Jaa seos muffinipellin koloihin ja jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja jähmettynyt.
 

Vinkki!
Käytä täytteenä vaihdellen kalaa, broileria tai kinkkua.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Katkarapusalaatti

Katkarapusalaatti

2–3 annosta 10 minuuttia
Katkarapusalaatti sisältää myös avokadoa.
Ainekset

200 g isoja katkarapuja
1 pieni punasipuli
200–300 g smetanaa
1/2 dl tillisilppua
1 tl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia tai Fariinisokeria
1/2 limetin mehu
limepippuria myllystä
1 avokado


Sulata katkaravut. Kuori ja silppua punasipuli. Laita ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon tillisilppu, siirappi tai fariinisokeri. Lisää limettimehu ja limepippuri. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita ainekset kevyesti ja tarkista maku.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Makea siemen-pähkinänäkkileipä

Makea siemen-pähkinänäkkileipä

15–20 annosta 25 minuuttia
Hieman erilainen gluteeniton kahvileipä tarjotaan vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja ruokosokerisiirapin kera.
Ainekset

2 kananmunaa
2 dl siemensekoitusta
2 dl pähkinärouhetta
2 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria

Tarjoiluun

200–300 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
1–2 dl Dansukker Tomusokeria
Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia


1. Sekoita kananmunat, siemenet, pähkinät ja mantelijauhe. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille 30 x 38 cm:n kokoon. Ripottele ruokokidesokeri pinnalle. Paista uunissa 180–200 asteessa 15–17 minuuttia.

2. Leikkaa näkkileipä paloiksi tai anna sen jäähtyä ja murra siitä sopivan kokoisia paloja. Tarjoa tomusokerilla maustetun, vaahdotetun tuorejuuston tai mascarponen ja ruokosokerisiirapin kera.

Vinkki!
Halutessasi paksumman näkkileivän, paista taikina 22 x 32 cm:n levynä. Leikkaa lämpimänä annospaloiksi.

Gluteeniton siemen-pähkinänäkkileipä on sellaisenaan myös maidoton.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pikkuiset minttu-mutaleivokset

Pikkuiset minttu-mutaleivokset

35 kpl 25 minuuttia
Leivo pieniä leivoksia tai yksi mutakakku
Ainekset

3 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g tummaa minttusuklaata
70 g voita tai margariinia
Pinnalle
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tuoreita mansikoita, vadelmia, sitruunamelissaa tai minttua


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita kasariin voi ja paloiteltu suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita suklaaseos ja 1/3 valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon. Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti käännellen siten, että se jää hieman epätasaiseksi. Pursota taikina minimuffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 5 minuuttia, jos haluat sisältä pehmoiset leivokset. Jos haluat leivonnaisista läpikypsät, jatka kypsennystä hieman pidempään. Anna jäähtyä.

Pursota pinnalle vaahdotettua vaniljakastiketta ja koristele tuoreilla mansikoilla, vadelmilla, sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Vinkki!
Voit paistaa taikinan myös mutakakuksi halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoassa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sormimuffinit

Sormimuffinit

noin 75 kpl 45 minuuttia
Paljon pieniä, suupalan kokoisia suklaamuffineita
Ainekset

75 paperista minimuffinivuokaa (à 15–20 g)

Taikina
150 g tummaa suklaata
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1½ dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
½ dl maitoa

Kuorrutus
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1½ rkl vahvaa kahvijuomaa
makeisia tai luomukukkia


Levitä pienet muffinivuoat kahdelle uunipellille. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai liedellä kattilassa.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, maito ja sulatettu suklaa kuivien aineiden joukkoon, sekoita hyvin. Pursota taikina vuokiin, täytä vuoat hiukan yli puoleenväliin asti. Paista uunissa 200 asteessa noin 6 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokeri ja kahvijuoma ja pane kuorrute muovipussiin. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota kuorrutus muffineille. Paina valitsemasi koriste välittömästi pursottamisen jälkeen kuorrutukseen.

Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Kuorruttamattomat muffinit voi myös pakastaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pannacottashotit

Pannacottashotit

10 annosta 5 minuuttia+ 2 tuntia
Pieni makea pala brunssille, juhliin, jälkiruokabuffettiin
Ainekset

5 dl kermaa TAI maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 kanelitanko
1/5 tl kardemummaa

Pinnalle

marjoja
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Siivilöi kannuun ja kaada annoslaseihin. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Koristele marjoilla ja sokerilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker