Rakkaalle Ystävälle

Ystävänpäivänä on mukava tarjota kahvin kanssa jotain erityisen herkullista, joka myös näyttää hyvältä. Ystäväsi – oma rakas, naapuri, lapsuudenystävä, paras ystävä tai vaikkapa omat lapset – ilahtuu varmasti. Olemme koonneet tänne joukon inspiroivia leivonnaisreseptejä.

Suklaasuukot

Suklaasuukot


noin 20 kpl

Ainekset

20 Marie-keksiä tai muuta mietoa keksiä

Marenkitäyte
5 isoa munanvalkuaista
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä + vettä

Sokeriliemi
¾ dl vettä
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Maustamiseen halutessasi
4 tl lakritsijauhetta tai
4 tl Dansukker Vaniljasokeria tai
4 rkl kuivattuja vadelmia rouhittuna (ja hieman punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun
200 g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
(kookoshiutaleita, koristerakeita, vadelmarouhetta)


Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kasarissa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna 116-asteiseksi (käytä lämpömittaria).

Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan sokeriliemeen sekoittaen.

Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää. Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.

Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille. Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää öljy.

Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Koristelle halutessasi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.

Vaaleanpunaiset unelmamuffinit

Vaaleanpunaiset unelmamuffinit


10 kpl

Ainekset

Taikina
2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vaaleanpunainen kuorrute
1 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
Dansukker Väriraesokeria tai koristerakeita


Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mansikanmakuista tomusokeria. Pursota muffinien päälle ja koristele väriraesokerilla tai koristerakeilla.

Mansikkaiset ystävänpäiväleivokset

Mansikkaiset ystävänpäiväleivokset


6–8 kpl

Ainekset

Pohja
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
150–200 g mansikkamarmeladia

Pinnalle
3 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
n. 2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)
(2–3 riviä tummaa suklaata)


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.) Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä. Leikkaa taikinalevy kahteen osaan ja tasoita reunat.

Levitä mansikkamarmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.

Valmista kuorrute sekoittamalla mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon vettä tai sitruunan mehua vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan. Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Laita suklaa pieneen muovipussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä. Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat, jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.
 

Vinkki!
Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen. Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja ja kuorrutteeksi erimakuisia kuorrutteita. Kokeile myös Dansukker Tomusokeria ja Kaakaotomusokeria.

Persikkapiirakka

Persikkapiirakka


6 annosta

Ainekset

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna

Täyte
6 persikanpuolikasta
2 kananmunaa
250 g maitorahkaa
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Taloussokeria


Pane vehnäjauhot, sokeri sekä pieneksi paloiteltu jääkaappikylmä rasva kulhoon. Nypi rasva jauhoihin. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Leikkaa persikanpuolikkaista sydämiä muotin avulla. Leikkaa loput hedelmälihasta hyvin pieniksi paloiksi.

Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon maitorahka, perunajauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja hienonnetut persikat. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Asettele persikkasydämet täytteen päälle.

Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Kierteiset keksitikkarit

Kierteiset keksitikkarit


6–8 kpl

Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 muna
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
värikkäitä nonparelleja tai strösseleitä

(puisia tikkaritikkuja)


Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, rasva ja muna tasaiseksi massaksi. Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen punaisella elintarvikevärillä. Kääri taikinat tuorekelmun paloihin ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Kauli molemmat taikinat leivinpapereiden päällä ja kumoa taikinat päällekkäin. Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja kääntele nonparelleissa tai strösseleissä. Nosta taikinarulla vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Leikkaa taikinasta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja ja laita halutessasi tikut keskelle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Sydänystävän kakku

Sydänystävän kakku


Ainekset

Pohja
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus
n. 2 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
6 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g banaanijugurttia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vettä tai mehua

Pinnalle
300–400 g mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakun pintakerros kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon banaanijugurtti ja sokerit.

Kuumenna 2 rkl vettä tai mehua kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada jugurttihyytelö vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja nosta pinnalle mansikat.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta hämmentäen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta lientä lusikalla mansikoiden pinnalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Sitrussydämet

Sitrussydämet


noin 20 kpl

Ainekset

150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen

Sitrustahna
2 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
kahden sitruunan mehu TAI
yhden suuren appelsiinin puristettu mehu + 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
75 g voita tai margariinia

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria


Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää rasva ja keltuainen. Pane taikina jääkaappiin tunniksi. Painele taikina voideltuihin sydänvuokiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 6 minuuttia. Mittaa ainekset kasariin ja nosta liedelle. Hämmennä kunnes sakenee. Kaada täytettä piiraiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Sirottele tomusokeria kakkujen pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi halutessasi vaahdotettua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Vinkki!
Voit tehdä sitrustahnan jo aikaisemmin jääkaappiin ja tarjoilla sellaisenaan kypsien piiraiden pinnalla. Tässä tapauksessa paista piiraspohjat kerralla kypsiksi ja tarjoa tahna kylmänä piiraspohjien kanssa.

Ystävän sydänleivät

Ystävän sydänleivät


40–50 kpl

Ainekset

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa

Täyte
noin 200 g kiinteää marmeladia
Dansukker Tomusokeria


Vaahdota rasva ja sokeri sekä siirappi. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa.

Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pyöreitä kakkuja. Paina pienellä sydänmuotilla puoleen kakuista aukko keskelle. Paista syntyneet pikku sydämet ja reiälliset kakut samalla pellillä ja ehjät kakut eri pellillä, jotta kypsyminen olisi tasaista. Paista kakkusia 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä eheälle puoliskolle marmeladia, tuprauta sydänaukkoiselle puoliskolle tomusokeria ja paina marmeladipäällysteisen päälle. Pane tomusokerilla päällystetyt pikkusydämet sievästi tarjolle sellaisenaan tai täytä myös ne marmeladilla. Tarjoa samana päivänä.