Rakkaalle Ystävälle

Ystävänpäivänä on mukava tarjota kahvin kanssa jotain erityisen herkullista, joka myös näyttää hyvältä. Ystäväsi – oma rakas, naapuri, lapsuudenystävä, paras ystävä tai vaikkapa omat lapset – ilahtuu varmasti. Olemme koonneet tänne joukon inspiroivia leivonnaisreseptejä.


Sydänystävän bostonkakku

Sydänystävän bostonkakku

10–15 annosta 1½ tuntia
Lado yllätykselliset pullat sydänvuokaan ja paista isoksi sydämeksi, josta riittää jaettavaa.
Ainekset

½ l maitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 tl suolaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte
150 g paistonkestävää marmeladia
2 dl vaniljakreemijauhetta
5 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Voiteluun
kananmuna
Dansukker Raesokeria
Pinnalle
2 dl Dansukker Mansikanmakuista Tomusokeria
tilkka appelsiinimehua


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Vaivaa lopuksi vielä joukkoon sulatettu rasva. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pinnalle paistonkestävää marmeladia.

Sekoita vaniljakreemi ja maito keskenään ja mausta vaniljasokerilla. Anna seoksen jähmettyä noin viisi minuuttia. Levitä vaniljakreemi marmeladikerroksen päälle. Kääri pulla tiukalle rullalle ja leikkaa noin 4 cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta pullaviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratun sydänkakkuvuoan (24–26 cm) pohjalle. Anna kohota vielä hetki liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30–35 minuuttia.

Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon tilkka appelsiinimehua. Valuta seos pullan päälle. Tarjoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton

Mansikka-limettikääretorttu, gluteeniton

10 annosta hillo + 20 minuuttia
Ihanan raikas mansikkakääretorttu kätkee sisäänsä limetillä maustettua mansikkahilloa. Kuorruta kääretorttu muhkeaksi ja koristele mansikoilla.
Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Mansikka-limettihillo
500 g mansikoita
(1/2 dl vettä)
½ pkt (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
yhden limetin raastettu kuori
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1 dl kuohu- tai vispikermaa
100 g tuorejuustoa
¾ dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
tuoreita mansikoita maun mukaan
minttua tai sitruunamelissaa


Aloita valmistamalla hillo. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Laita mansikat kattilaan. Mikäli käytät tuoreita mansikoita, lisää tilkka vettä joukkoon. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori ja vaniljasokeri. Kiehauta. Lisää hillo-marmeladisokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä torttulevylle hilloa ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Levitä seos ilmavasti kääretortun päälle lusikalla. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Suklaasuukot

Suklaasuukot

noin 20 kpl 1 tunti
Kotitekoisia suklaisia suukkoja herkkusuille!
Ainekset

20 Marie-keksiä tai muuta mietoa keksiä

Marenkitäyte
5 isoa munanvalkuaista
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä + vettä

Sokeriliemi
¾ dl vettä
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Maustamiseen halutessasi
4 tl lakritsijauhetta tai
4 tl Dansukker Vaniljasokeria tai
4 rkl kuivattuja vadelmia rouhittuna (ja hieman punaista elintarvikeväriä)

Koristeluun
200 g tummaa suklaata
½ rkl öljyä
(kookoshiutaleita, koristerakeita, vadelmarouhetta)


Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kasarissa vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Kuumenna 116-asteiseksi (käytä lämpömittaria).

Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan sokeriliemeen sekoittaen.

Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää. Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.

Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille. Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Lisää öljy.

Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla. Koristelle halutessasi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vaaleanpunaiset unelmamuffinit

Vaaleanpunaiset unelmamuffinit

10 kpl 30 minuuttia
Pinkki kermakuorrute kruunaa nämä ihanat muffinit.
Ainekset

Taikina
2 munaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
100 g sulatettua voita
1 dl jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vaaleanpunainen kuorrute
1 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
koristerakeita tms.


Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää sulatettu voi, jogurtti ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mansikanmakuista tomusokeria. Pursota kuorrute muffinien päälle ja koristele.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikkaiset ystävänpäiväleivokset

Mansikkaiset ystävänpäiväleivokset

6–8 kpl 45 minuuttia
Ystävänpäiväleivokset aleksanterinleivosten tapaan
Ainekset

Pohja

200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte

150–200 g mansikkamarmeladia
Pinnalle

3 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
n. 2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)
(2–3 riviä tummaa suklaata)


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.) Paista 175 asteessa noin 15–20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä. Leikkaa taikinalevy kahteen osaan ja tasoita reunat.

Levitä mansikkamarmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.

Valmista kuorrute sekoittamalla mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon vettä tai sitruunan mehua vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan. Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Laita suklaa pieneen muovipussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä. Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat, jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.
 

Vinkki!
Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen. Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja ja kuorrutteeksi erimakuisia kuorrutteita. Kokeile myös Dansukker Tomusokeria ja Kaakaotomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kierteiset keksitikkarit

Kierteiset keksitikkarit

6–8 kpl 50 minuuttia
Hauskaa ja värikästä tarjottavaa
Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
punaista elintarvikeväriä varovasti annostellen
värikkäitä nonparelleja tai strösseleitä

(puisia tikkaritikkuja)


Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, rasva ja muna tasaiseksi massaksi. Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen punaisella elintarvikevärillä. Kääri taikinat tuorekelmun paloihin ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Kauli molemmat taikinat leivinpapereiden päällä ja kumoa taikinat päällekkäin. Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja kääntele nonparelleissa tai strösseleissä. Nosta taikinarulla vielä jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

Leikkaa taikinasta noin puolen senttimetrin paksuisia kiekkoja ja laita halutessasi tikut keskelle. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä.

Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sydänystävän kakku

Sydänystävän kakku

1½ tuntia + hyytyminen
Sydänystävälle tarjotaan banaanijugurtilla täytettyä mansikkakakkua.
Ainekset

Pohja
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen
Kostutus
n. 2 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
6 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g banaanijugurttia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vettä tai mehua
Pinnalle
300–400 g mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakun pintakerros kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon banaanijugurtti ja sokerit.

Kuumenna 2 rkl vettä tai mehua kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada jugurttihyytelö vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja nosta pinnalle mansikat.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta hämmentäen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta lientä lusikalla mansikoiden pinnalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Muita ystävänpäivän reseptejä löydät täältä »