Rakkaalle Ystävälle

Ystävänpäivänä on mukava tarjota kahvin kanssa jotain erityisen herkullista, joka myös näyttää hyvältä. Ystäväsi – oma rakas, naapuri, lapsuudenystävä, paras ystävä tai vaikkapa omat lapset – ilahtuu varmasti. Olemme koonneet tänne joukon inspiroivia leivonnaisreseptejä.

Sydänystävän kakku


Ainekset

Pohja
4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
juoksevaa margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus
n. 2 dl maitoa + 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
6 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g banaanijugurttia
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vettä tai mehua

Pinnalle
300–400 g mansikoita
3 dl vettä
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria

2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa, kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta kakun pintakerros kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin. Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon banaanijugurtti ja sokerit.

Kuumenna 2 rkl vettä tai mehua kiehuvaksi. Liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada jugurttihyytelö vuokaan kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta se. Suojaa kakku kelmulla ja anna hyytyä muutama tunti tai yli yön.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja nosta pinnalle mansikat.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta hämmentäen, kunnes liemi kirkastuu. Valuta lientä lusikalla mansikoiden pinnalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Sitrussydämet


noin 20 kpl

Ainekset

150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 munankeltuainen

Sitrustahna
2 munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
kahden sitruunan mehu TAI
yhden suuren appelsiinin puristettu mehu + 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
75 g voita tai margariinia

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria


Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää rasva ja keltuainen. Pane taikina jääkaappiin tunniksi. Painele taikina voideltuihin sydänvuokiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 6 minuuttia. Mittaa ainekset kasariin ja nosta liedelle. Hämmennä kunnes sakenee. Kaada täytettä piiraiden päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Sirottele tomusokeria kakkujen pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa seuraksi halutessasi vaahdotettua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Vinkki!
Voit tehdä sitrustahnan jo aikaisemmin jääkaappiin ja tarjoilla sellaisenaan kypsien piiraiden pinnalla. Tässä tapauksessa paista piiraspohjat kerralla kypsiksi ja tarjoa tahna kylmänä piiraspohjien kanssa.

Ystävän sydänleivät


40–50 kpl

Ainekset

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa

Täyte
noin 200 g kiinteää marmeladia
Dansukker Tomusokeria


Vaahdota rasva ja sokeri sekä siirappi. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa.

Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pyöreitä kakkuja. Paina pienellä sydänmuotilla puoleen kakuista aukko keskelle. Paista syntyneet pikku sydämet ja reiälliset kakut samalla pellillä ja ehjät kakut eri pellillä, jotta kypsyminen olisi tasaista. Paista kakkusia 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Levitä eheälle puoliskolle marmeladia, tuprauta sydänaukkoiselle puoliskolle tomusokeria ja paina marmeladipäällysteisen päälle. Pane tomusokerilla päällystetyt pikkusydämet sievästi tarjolle sellaisenaan tai täytä myös ne marmeladilla. Tarjoa samana päivänä.

Ystävänpäiväleivokset


Noin 8 kpl

Ainekset

3 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl juoksevaa margariinia tms. rasvaa
½ dl vettä
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria

Pinnalle
500 g pakastevadelmia
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 dl Dansukker Hyytelösokeria


Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa noin 30x20 cm kokoinen, laakea uunivuoka leivinpaperilla. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rasva ja vesi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon siivilän läpi seuloen.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutusainekset. Taikinalevystä voi ottaa kämmenpesän kokoisella sydänmuotilla herttaisia, sydämenmuotoisia kakkusia, jotka halkaistaan, täytetään ja kuorrutetaan vaaleanpunaisella tuorejuustotahnalla.

Peitä leivosten pinta pakastevadelmilla. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon sitruunamehu ja hyytelösokeri. Anna hetken aikaa jäähtyä ja lusikoi kiilteeksi marjojen päälle.

Mansikkainen marenkiunelma


Ainekset

Pohja
100 g margariinia tai voita
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
5 dl (n. 300 g) mansikoita
3 dl vettä
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä

Marenki
4 munanvalkuaista
1,5 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria


Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset, säästä valkuaiset marenkiin.
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munankeltuaiset hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nopeasti sekoittaen taikinan joukkoon.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla 13–15 minuuttia.

Pohjan paistuessa valmista täyte.
Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri, anna kiehua sen verran, että mansikat hieman pehmenevät. Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi, lisää seos höyryävään mansikkaliemeen ja sekoita kunnes pulpahtaa. Kiisselistä kuuluu tulla erittäin paksu, jotta se pysyy piirakan sisällä. Anna kiisselin jäähtyä sillä välin kun valmistat marengin.

Vatkaa munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon mansikanmakuista tomusokeria koko ajan vatkaten.

Kaada kiisseli piirakkapohjan päälle, levitä pinnalle lusikalla marenkivaahto tai pursota se pursotinpussilla tähdiksi.

Laita piirakka uunin keskiritilätasolle ja anna sen olla uunissa vain sen verran, että pinta saa hieman väriä.

Mansikka-rahkakakku herkkusuille


Ainekset

Pohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
10 liivatelehteä
2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
5 dl (n. 300 g) mansikoita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl vettä tai mansikkamehua

Kuorrutus
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria


Laita uuni kuumenemaan 225 asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia, kumoa valmis pohja leivinpaperille.

Vuoraa 2-2,5 litran vetoinen leivonta- tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja säästä ne.
Kostuta maidolla, jonka joukkoon on sekoitettu vaniljasokeri.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi tai mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kostutetun taikinalevyn päälle, asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa kakku ja kuorruta Mansikkatomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.