Pieneen tai suureen janoon

Tarjoile vilvoittavaa juotavaa puiden katveessa. Tee vaikutus kotitekoisella limonadilla tai ihanalla mehusekoituksella – ja skoolaa reilusti suorituksellesi.


Vadelmainen Jamtini

Vadelmainen Jamtini

4 annosta

Ainekset

2 dl vadelmahilloa
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia TAI Glukoosisiirappia
1 sitruunan mehu
1 dl vettä
1 dl karpalomehua
jäitä
(sitruuna)kivennäisvettä tai sitruunalimonadia
sitruunaverbenaa tai sitruunamelissaa
limetin tai sitruunan viipaleita


Mittaa kaikki ainekset kannuun ja hämmennä sekaisin. Laita jäitä laseihin ja kaada Jamtini laseihin. Kaada päälle kivennäisvettä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla ja yrteillä.

Vinkki!
Lisää halutessasi joukkoon 4 cl votkaa.


Mansikkainen kesäbooli

Mansikkainen kesäbooli

noin 10 lasillista

Ainekset

1 sitruuna viipaleina
2 limettiä viipaleina
2 nektariinia lohkoina
2 dl tuoreita vadelmia
1 dl tuoreita karhunvatukoita
2 dl mansikoita
1 dl mansikkasiirappia
2 l hedelmillä maustettua soodavettä tai kivennäisvettä
jäitä

Mansikkasiirappi
500 g mansikoita
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Muscovadosiirappia


1. Keitä mansikoita ja sokeria kattilassa 5–10 minuuttia. Kaada seos tiheän siivilän läpi. Sekoita joukkoon muscovadosiirappi. Kaada mansikkasiirappi puhtaaseen pulloon. Säilytä viileässä.

2. Laita jääpalat boolimaljaan. Lisää hedelmät ja marjat. Kaada päälle soodavesi ja mansikkasiirappi.


Raikas limonadi

Raikas limonadi

6–8 lasillista (à 2½ dl)

Ainekset

4 limetin mehu (n. 1 dl)
4 sitruunan mehu (n. 2½ dl)
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
jääpaloja
1–1½ l kivennäisvettä


Mittaa mehut ja sokeri mehukannuun ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää appelsiininkuoriraaste, jääpalat ja kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua. Tarjoa raikkaana kesäjuomana.


Raparperimehu

Raparperimehu

noin 2 litraa

Ainekset

2 kg raparperia
1½ l vettä
1 kg Dansukker Taloussokeria
1 sitruunan mehu


Huuhtele ja paloittele raparperi. Keitä palat täysin pehmeiksi kiehuvassa vedessä. Kaada seos harsokankaalla peitettyyn astiaan ja anna valua kankaan läpi puolisen tuntia. Kaada valunut mehu puhtaaseen kattilaan, lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä mehua ja kuori vaahtoa pois pinnalta, kunnes mehu on täysin kirkasta. Kaada mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje. Säilytä viileässä.

Raparperin sijaan voit tehdä mehun myös marjoista.

Vinkki!
Saat näyttävän juoman, kun lisäät tarjoiltavaan mehuun tuoreita marjoja koristeeksi.


Jääkahvi

Jääkahvi

2 isoa lasillista

Ainekset

2 dl vahvaa kahvia
2 dl jääkylmää maitoa
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1½ dl jääpaloja


Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes jääpalat ovat murskana. Kaada laseihin ja nauti.

Huom! Varmista että tehosekoittimellasi voi murskata jääpaloja.


Inkiväärinmakuinen jäätee

Inkiväärinmakuinen jäätee

6–7 lasillista (à 2,5 dl)

Ainekset

100 g tuoretta inkivääriä ohuina viipaleina
1 ½ l vettä
2 rkl mustia tai vihreitä teelehtiä
2–2 ½ dl Dansukker Luomuruokosokeria
2 pestyä limettiä viipaleina
jääpaloja


Kiehauta inkivääri, vesi ja teelehdet kattilassa. Ota kattila liedeltä ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut. Siivilöi juoma ja anna jäähtyä. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Tarjoa jääpalojen ja limettiviipaleiden kanssa.


Raparperibooli

Raparperibooli

noin 13 lasillista (à 2 dl)

Ainekset

2 (luomu)sitruunaa
½ l mansikoita
jääpaloja
5 dl laimentamatonta raparperimehua
(1–2 dl votkaa)
2 l kivennäisvettä


Pese sitruunat ja viipaloi ne ja mansikat. Laita viipaleet ja jääpalat isoon maljaan. Kaada päälle mehu, (votka) ja kivennäisvesi. Sekoita ja vie tarjolle.

Raparperimehun ohje


Kesäinen mocktail

Kesäinen mocktail

1 lasillinen

Ainekset

1 rkl limetistä puristettua mehua
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
sitruunamelissaa tai minttua
vadelmia, mustikoita ym. marjoja
jääpaloja
soodavettä


1. Sekoita limetinmehu ja sokeri korkeassa lasissa.

2. Pane lasiin pari sitruunamelissan lehteä, muutama vadelma ja mustikka sekä jääpaloja. Täytä lasi soodavedellä.


Kupliva melonisohjo

Kupliva melonisohjo

10 lasillista

Ainekset

1 vesimeloni (n. 2 kg)
2 limetin mehut
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
½–¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa
sokeria
jääpaloja
kivennäisvettä
tuoretta minttua


1. Kuori meloni ja poista siemenet. Soseuta melonipalat, limettimehu, siirappi ja sokeri.

2. Kaada melonisose jääpaloilla täytettyihin laseihin. Valuta kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua laseihin.

3. Koristele mintunlehdillä.


Marjasima

Marjasima

noin 4,5 l

Ainekset

6–7 dl kotimaisia mustaherukoita, mustikoita tai punaherukoita (pakaste)
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen
sokeria, rusinoita


1. Survo marjat kevyesti.

2. Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon marjat ja sokerit. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.

3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

4. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista juotavaksi muutaman päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Vinkki!
Voit tehdä siman myös pelkästään Taloussokerista, jolloin maku on miedompi ja väri vaaleampi.


Lisää kylmien juomien ohjeita »

Lisää smoothie- ja pirtelöohjeita »