Ihana mansikka-aika

Nyt kannattaa kerätä talteen kesän mansikat! Ne on helppo pakastaa sokerin kera talvea varten. Tietenkin ne maistuvat hyvältä myös sellaisenaan. Tutustu inspiroiviin mansikkaresepteihimme. Miltä kuulostavat Pavlovan marenkikakku tai pannacotta viherpippurimansikoiden kera? Myös vihannessalaatteihin mansikoista saa raikasta makua ja väriä.


Mansikka-valkosuklaamisu

Mansikka-valkosuklaamisu

6 annosta 15 minuuttia + 2 tuntia
Voit tarjota tätä hieman tiramisun tapaan valmistettua mansikkaista herkkua kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Ainekset

24 kpl savoiardikeksejä
3 dl maitoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
3 kananmunaa
1 tl luomusitruunan kuoriraastetta
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata
Koristeluun
tuoreita mansikoita


Ota esille savoiardikeksit.

Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.

Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria valkoiseksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaiset ja mascarponejuusto keskenään. Sekoita valkuaisvaahto käännellen joukkoon.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä käännellen. Lisää täytteeseen yhdessä sitruunankuoriraasteen ja lopun sokerin kanssa. Tarkista maku.

Kastele puolet savoiardikekseistä vaniljamaidossa ja laita vieretysten vuokaan. Kaada päälle puolet täytteestä. Kastele loput keksit ja laita vaahdon päälle. Laita pinnalle loput täytteestä.

Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa. Koristele mansikoilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Ice pops: Mansikka-minttumehujäät

Ice pops: Mansikka-minttumehujäät

6–8 kpl yli 3 tuntia
Mehujääpuikkoja tuoreista mansikoista ja mintusta
Ainekset

6 dl (300 g) mansikoita
2 dl vettä
1 dl Dansukker Taloussokeria
¾ dl Dansukker Glukoosisiirappia
n. 2 cm pala raastettua inkivääriä
luomusitruunan kuoriraaste ja mehu
1 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna


1. Huuhtele ja pilko mansikat pieniksi paloiksi.

2. Kiehauta vesi, sokeri ja glukoosisiirappi. Lisää inkivääri- ja sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Lisää ¾ mansikoista ja keitä viisi minuuttia. Siivilöi mansikat ja nosta sivuun.

3. Keitä mansikkamehua vielä kymmenen minuuttia.

4. Lisää hienonnettu minttu kypsennettyjen mansikoiden joukkoon ja lisää mehu ja loput tuoreet mansikat. Anna seoksen jäähtyä. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään kolme tuntia tai mielellään yön yli.
 

Katso myös: Marjamehujäät

Reseptin on laatinut

Dansukker

Minttu-mansikkarahka

Minttu-mansikkarahka

Ainekset

2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia tai Muscovadosiirappia
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g mansikoita
½ dl hienonnettua tuoretta minttua


Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta siirapilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mansikat ja hienonnettua minttua. Tarkista maku.

Vinkki!
Jos haluat rahkaan väriä, soseuta mansikoita hieman tai käytä kohmeisia mansikoita ja vatkaa ne sähkövatkaimella joukkoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Nopea fariini-ranskankermakastike

Nopea fariini-ranskankermakastike

Ainekset

1 prk (200 g) ranskankermaa
½ dl Dansukker Fariinisokeria


Sekoita aineet, anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Sekoita ennen tarjoamista. Tarjoa marjojen tai hedelmien kanssa tai dippikastikkeena.

Vinkki!
Tee kastike smetanasta tai kermaviilistä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikka-limettikakku

Mansikka-limettikakku

noin 15 annosta 12 tuntia
Raikas kakku makeista mansikoista ja pirteistä limeteistä.
Ainekset

Pohja

4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl peruna- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl sitruunalimonadia

Täyte

7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1–1 1/2 dl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden luomulimetin raastettu kuori
yhden luomulimetin puristettu mehu

Pohjan päälle

n. 100 g limetti- tai sitruunatahnaa
2–3 dl tuoreita mansikoita viipaleina
1/2 ruukkua sitruunamelissan lehtiä

Koristeluun

noin 250 g tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
limetin lohkoja


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

Paina halkaisijaltaan 24–26 cm irtopohjavuoan reunoilla taikinalevystä pyöreä ympyrä. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja nosta pohjataikina vuokaan. Kostuta sitruunalimonadilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto ja makeuta seos siirapilla ja vaniljasokerilla. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Tarkista maku.

Kuumenna limetin puristettu mehu esimerkiksi mikroaaltouunissa kiehuvaksi. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kostutetun pohjan päälle limetti- tai sitruunatahnaa ja viipaloituja mansikoita. Silppua sekaan sitruunamelissan lehtiä. Kaada päälle täyte ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla, sitruunamelissan lehdillä ja limettilohkoilla.

Vinkki!
Voit korvata sitruunamelissan basilikalla tai tuoreella mintulla.

Katso sitruunatahnan ohje täältä

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikka-marenkijäätelö

Mansikka-marenkijäätelö

valmista jäätelöä noin 1 l 12 tuntia
Tämä marenkinen mansikkajäätelö valmistetaan vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta.
Ainekset

5 dl (250 g) mansikoita
1 dl Dansukker Mansikanmakuista Tomusokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
punaista karamelliväriä
10 kpl (30 g) marenkeja 


Survo mansikat kevyesti painellen ja sekoita tomusokerit survokseen.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita sokeri, glukoosisiirappi ja mansikkasose vaniljakastikevaahtoon. Halutessasi voit vahvistaa jäätelöseoksen väriä punaisella karamellivärillä.

Kaada puolet seoksesta pakasteastiaan tai -rasiaan ja murenna puolet marengeista päälle. Tee toinen kerros samoin. Siirrä astia pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa.

Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele mansikka-marenkijäätelö palloiksi tai lusikoi se jäätelömaljoihin.

Vinkki!
Jäätelömassa on munaton, jos jätät marengit pois.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

10 annosta
Ainekset

Taikina

3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 kananmuna
Vanilja-ranskankermatäyte

300 g ranskankermaa (Valio)
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna)
Koristeluun

½–1 l mansikoita
1 ½ dl vettä
¾ dl Dansukker Hyytelösokeria tai 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia


1. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää rasva sekä kananmuna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirasvuoan (ø 20–24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rutista alumiinifoliosta tukirengas ja kiepauta se tukemaan taikinareunoja, etteivät ne valahda alas paistettaessa. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa jääkaappikylmä ranskankerma ja hyytelösokeri Multi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla (ja inkivääriraasteella).

4. Poista tukirengas ja siirrä muropohja varoen tarjoiluvadille. Kaada täyte syvennykseen ja asettele puhdistetut mansikat päälle.

5. Sekoita vesi ja hyytelösokeri kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Jäähdytä kunnes hyytelöliemi selvästi paksunee ja lusikoi se mansikoiden päälle, ensin ohuelti, sitten paksummin.

6. Pane mansikkatorttu jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Raikas mansikkasmoothie

Raikas mansikkasmoothie

4 annosta
Ainekset

5 dl maustamatonta jogurttia
3 dl maitoa
500 g mansikoita
3–4 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(ripaus raastettua inkivääriä tai 2–3 rkl kauraleseitä)


Sekoita ainekset juomaksi monitoimikoneessa tai mixerissä. Kaada laseihin ja nauti heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pavlovan marenkikakku

Pavlovan marenkikakku

2 tuntia
Unelmanpehmeää marenkia, vaniljakastiketta ja kesän tuoreita marjoja
Ainekset

6 munanvalkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Maizena-maissitärkkelysjauhoa
1 1⁄2 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua

Täyte

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 l marjoja

Pinnalle

Dansukker Tomusokeria


1. Sekoita maissitärkkelys desilitraan sokeria. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkatessasi joukkoon vähitellen kaksi desilitraa sokeria. Lisää edelleen koko ajan vatkaten sokeri, johon maissijauhot on sekoitettu. Lisää lopuksi etikka tai sitruunamehu.

2. Lusikoi taikina pyöreäksi kakkupohjaksi leivinpaperilla peitetylle pellille siten, että reunat jäävät korkeiksi. Voit lusikoida vaahdon myös voideltuun ja maissijauhoilla leivitettyyn vuokaan.

3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä.

4. Täytä kakku tarjolle asetettaessa vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja marjoilla. Seulo pinnalle tomusokeria.

Kakku sopii myös keliaakikoille.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pannacotta viherpippuri-mansikoiden kera

Pannacotta viherpippuri-mansikoiden kera

4 annosta
Ainekset

5 dl kermaa (noin 12 %)
1 kanelitanko
1 maustemitallinen jauhettua
kardemummaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Kastike
½ l mansikoita
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl rouhittua viherpippuria


Mittaa kerma, kaneli ja kardemumma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin kaksi minuuttia. Sekoita hyytelösokeri Multi joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Siivilöi seos neljään annosmaljaan. Hyydytä jääkaapissa. Viipaloi mansikat ja sekoita ne kattilassa sokerin ja viherpippurin kanssa. Kiehauta. Tarjoa mansikat joko kuumina tai kylminä pannacottan lisänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Helppo ja nopea marjahillo

Helppo ja nopea marjahillo

noin 5 dl 30 minuuttia
Pieni määrä marjahilloa helposti ja nopeasti.
Ainekset

500 g perattuja marjoja (paloittele isokokoiset)
3 dl Dansukker Hillosokeria
1/2 dl vettä


1. Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja keitä 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois.

2. Anna hillon jäähtyä vartti tai pari ja purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.

Kokeile kaneli- tai vaniljatankoa, tähtianista, kardemummaa tai inkiväärin palasta hillon seassa. Tai silppua mausteeksi tuoretta minttua, kanelibasilikaa tai hippunen rosmariinia.

Katso video: Näin teet helposti hilloa!

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikkasalaatti

Mansikkasalaatti

20 minuuttia
Mansikat sopivat myös vihersalaattiin.
Ainekset

nippu vihreää parsaa
vettä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Fariini- tai Tummaa Muscovadosokeria
1 tl sitruunamehua

Salaatti

keitetyt, jäähdytetyt parsat
roomansalaatin lehtiä
viinisuolaheinän lehtiä
5 dl mansikoita tai vadelmia

Kastike

1⁄2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai
Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
2 rkl valkoista balsamietikkaa
rosmariinin oksa
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä


1. Kuori parsat kevyesti. Mittaa vesi, suola, sokeri ja sitruunamehu laakeaan kasariin. Kiehauta vesi ja keitä parsoja viitisen minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja paloittele.

2. Kuumenna siirappi ja rosmariini. Jäähdytä ja lisää balsamietikka.

3. Huuhdo salaatit, puolita mansikat. Asettele kasvikset ja marjat vadille. Rouhi päälle suolaa ja pippuria ja valuta lopuksi jäähtynyttä kastiketta päälle.

Vinkki!
Voit tehdä myös tumman kastikkeen kiehauttamalla sen tummasta balsamicosta ja Dansukker Tummasta Muscovadosokerista.

Reseptin on laatinut

Dansukker