Lettuja vai pannukakkua?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.


Gluteenittomat maissi-banaanipannarit

Gluteenittomat maissi-banaanipannarit

Noin 30 kpl, ø 6 cm

Ainekset

2 dl maissijauhoja
2 dl tattarijauhoja tai -hiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 ½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl maitoa
2 dl piimää
3 kananmunaa
2–3 banaania viipaleina

Paistamiseen
voita ja öljyä

Tarjoiluun
5 dl pensasmustikoita
3 dl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
(suolapähkinöitä) 


Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää maito ja piimä, sekoita hyvin. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset taikinaan. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoitellen. Paista pulleita pikkupannukakkuja esim. ohukaispannussa. Laita kuhunkin pannukakkuun kolme banaaniviipaletta heti kun olet annostellut taikinan ohukaispannuun ja paista pannukakut kauniin ruskeaksi molemmilta puolilta.

Tarjoa pannukakut ruokosokerisiirapin, marjojen, turkkilaisen jogurtin  tai ranskankerman (ja suolapähkinöiden) kanssa.


Pannukakku

Pannukakku

uunipannullinen

Ainekset

1 litra maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
3–4 rkl Dansukker Taloussokeria
5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia tai voita sulatettuna


Sekoita maito ja munat vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon suola ja sokeri sekä vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista. Kaada taikina voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa lisäksi kermavaahtoa ja hilloa.

Vadelmahillo

½ rkl vettä
250 g vadelmia
125 g Dansukker Hillosokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kasariin vesi ja vadelmat, kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita ja nosta kylmään.


Ohukaiset

Ohukaiset

Ainekset

2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
6 dl maitoa
n. 3 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl sulatettua voita


Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan levätä n. puoli tuntia. Paista ohukaispannulla pieniä ohukaisia (n. 50 kpl) tai isoja lettuja (n. 16 kpl). Sekoita taikinaa aina välillä, jotta jauhot eivät vajoa astian pohjalle.

Tarjoa ohukaiset Dansukker Vaalean siirapin, jäätelön ja tuoreiden marjojen kera.


Letut

Letut

Ainekset

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen margariinia


Vatkaa taikinan muut aineet maidon joukkoon. Anna taikinan seistä hetki ennen paistamista. Paista letut paistinpannulla kullanruskeiksi. Nauti marjojen tai hillon ja Dansukker Vaalean siirapin kera.


Helpot vohvelit

Helpot vohvelit

8 kpl

Ainekset

8 dl maitoa
4 munaa
5–6 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai margariinia
3/4 tl suolaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Sekoita vohvelitaikinan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota jääkaapissa puolesta tunnista muutamaan tuntiin. Paista kuumalla vohveliraudalla vohveleita ja tarjoa hillon kanssa.

 


Pulleat pannukakut

Pulleat pannukakut

12–14 kpl

Ainekset

4 dl puolikarkeita vehnä- tai spelttijauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1 tl soodaa
¾ tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 kananmunaa
1 ½–2 dl maitoa
Paistamiseen
margariinia
Tarjoiluun
Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia tai Vaaleaa siirappia
Dansukker Siro-sokerilla maustettua kermavaahtoa
hilloa maun mukaan


Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää kermaviili, munat ja maito. Sekoita ja anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta pulleita, pieniä pannukakkuja. Nauti siirapin, hillon ja kermavaahdon kera välittömästi.

Vinkki!
Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinan sekoitusvaiheessa ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset juuri ennen taikinan paistamista.


Kookosletut

Kookosletut

noin 30 pientä lettua

Ainekset

1 prk (4 dl) kookosmaitoa
3 dl vettä
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden appelsiinin raastettu kuori

Lisäksi
marjoja
Dansukker Ruokosokerisiirappia


Mittaa kookosmaito, vesi ja munat leivontakulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää vehnäjauhot, sokerit sekä hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan seistä mielellään puoli tuntia kylmässä ennen paistamista. Paista kookosletut voissa tai öljyssä kuumassa pannussa molemmin puolin.

Tarjoa lisäksi tuoreita tai pakastemarjoja ja ruokosokerisiirappia.

Kookosmaidosta valmistettuja lettuja voi tarjoilla myös maidotonta ruokavaliota noudattavalle.


Suklainen räiskälekakku

Suklainen räiskälekakku

Ainekset

Räiskäletaikina
5 dl maitoa
2–3 munaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
3–3 1/2 dl vehnäjauhoja
margariinia tai öljyä paistamiseen

Täyte ja kuorrutus
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 dl suklaa- tai kinuskikastiketta (mielellään tuubissa myytävää)
2–3 banaania viipaleina
1/2 l mansikoita


Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi, anna turvota hetki. Paista kuumassa pannussa isoiksi räiskäleiksi (noin 8), anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Viipaloi banaanit ja mansikat.

Kokoa lettukakku kerroksittain siten, että laitat jokaiselle letulle suklaakastiketta, banaaniviipaleita, mansikkaviipaleita ja kermavaahtoa.

Nosta pöytään juuri ennen tarjoilua.


Marjahillo pikana

Marjahillo pikana

(runsas 1 dl)

Ainekset

2,5 dl mansikoita, vadelmia tai mustikoita
½ dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Sekoita ainekset tilavassa mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2–4 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita välillä. Jäähdytä vikkelästi esim. kylmävesihauteessa ja nauti lettujen tai muiden herkkujen kanssa.


Katso lisää herkullisia reseptejä:

http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/amerikkalaiset-pannukakut.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/ahvenanmaan-pannukakku.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/banaanipannukakut-ja-karpalohilloke.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/omenapannukakku.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/appelsiinipannukakut.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/ranskalaiset-ohukaiset.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/vohvelit.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/hillot-marmeladit-ja-hyytelot.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/perunavohvelit.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/pipariset-pannukakut.aspx
http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/banaanipannarit.aspx