Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!


Pannacotta

Pannacotta

4–6 annosta

Ainekset

5 dl kermaa tai maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Tarjoiluun
marjoja, hedelmiä tai marjakastiketta


Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Tarjoa pannacotta marjojen, marjakastikkeen tai hedelmäpalojen kanssa.

Voit halutessasi maustaa pannacotan myös 1 rkl kaakaojauhetta tai 1 tl pikakahvijauhetta vaniljasokerin sijaan.

Vinkki!

Kuohukermalla saat täyteläisen, maidolla kevyemmän pannacottan. Mikäli haluat pannacottasta kiinteämmän, käytä vain 4 dl kermaa tai maitoa.

Lisää kattilaan mausteeksi esim. ripaus rosmariinia, basilikaa tai raastettua inkivääriä tai limetinkuorta.

Voit kumota pannacottan lautaselle ennen tarjoilua.

Maidottoman pannacottan voit tehdä esim. soija- tai kookosjuomasta (Alpro) tai kauramaidosta (Oatly). Maidottomasta juomasta tehty pannacotta on tavallista pannacottaa pehmeämpi.

Katso video: Näin teet helposti pannacottaa


Mangopannacotta

Mangopannacotta

noin 16 pientä shottilasillista

Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 dl mangososetta (100 %)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
yhden limetin raastettu kuori

Koristeluun esimerkiksi
noin 2 dl mangososetta
mangokuutioita, tuoretta minttua


Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada shottilaseihin ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele ennen tarjoilua.

Vinkki!
Tee mangosose soseuttamalla pakastemangokuutioita tai käytä valmista sosetta.


Inkivääripannacotta

Inkivääripannacotta

4 annosta

Ainekset

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
5 dl kermaa
1–2 tl tuoretta ja mehukasta inkivääriä ohuena raasteena

Tarjoiluun
hedelmiä


Sekoita kerma, sokeri ja inkivääriraaste kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. Viimeistele annokset hedelmäpaloilla.


Suklaa-mokkapannacotta

Suklaa-mokkapannacotta

(4–6 annosta)

Ainekset

Suklaakerros
2 ½ dl kermaa tai maitoa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Mokkakerros
2 ½ dl kermaa tai maitoa
½–1 tl pikakahvijauhetta
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Koristeluun
vadelmia
kaakaojauhetta


1. Sekoita suklaakerroksen ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia.

2. Kaada liemi tarjottimella oleviin annoskulhoihin, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä pari tuntia.

3. Sekoita mokkakerroksen ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia.

4. Kaada hiukan jäähtynyt seos, esim. lusikan kuperan puolen päältä valuttaen, hyytyneen suklaapannacottan päälle. Hyydytä jääkaapissa vielä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

5. Viimeistele annokset vadelmilla ja kevyellä kaakaojauheripotuksella juuri ennen tarjoilua.


Pannacotta viherpippuri-mansikoiden kera

Pannacotta viherpippuri-mansikoiden kera

4 annosta

Ainekset

5 dl kermaa (noin 12 %)
1 kanelitanko
1 maustemitallinen jauhettua
kardemummaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Kastike
½ l mansikoita
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl rouhittua viherpippuria


Mittaa kerma, kaneli ja kardemumma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin kaksi minuuttia. Sekoita hyytelösokeri Multi joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Siivilöi seos neljään annosmaljaan. Hyydytä jääkaapissa. Viipaloi mansikat ja sekoita ne kattilassa sokerin ja viherpippurin kanssa. Kiehauta. Tarjoa mansikat joko kuumina tai kylminä pannacottan lisänä.


Omena-sitruunapannacotta

Omena-sitruunapannacotta

4–6 annosta

Ainekset

1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
5 dl kermaa TAI maitoa
½ tl kanelia
Pinnalle

1–2 (200 g) omenaa (esim. Punainen Melba tai Pink Lady)
2 tl sitruunan kuoriraastetta
2 tl sitruunan mehua
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 passiohedelmää


Sekoita hyytelösokeri Multi, kerma ja kaneli kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Kaada jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot mikrokulhoon ja sekoita sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri joukkoon.

Kypsennä mikrouunissa täydellä teholla noin 2 x 2 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat sopivan pehmeitä. Sekoita kypsennysjaksojen välissä. Jäähdytä mikrokuvun alla tai peitettynä.

Annostele omenalohkot liemineen pannacottien päälle. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha omenalohkojen päälle. Tarjoa heti.


Mansikkainen pannacotta ja balsamico-raparperia

Mansikkainen pannacotta ja balsamico-raparperia

4 annosta

Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 20 mansikkaa
muutama basilikanlehti silputtuna

Pinnalle
3 dl raparperiviipaleita
2 tl vettä
½ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 tl balsamicoa

Koristeluun
n. 8 mansikkaa 


Laita kuohukerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua noin puoli minuuttia.

Lohko mansikat ja silppua basilikan lehdet. Laita basilikasilppu kulhojen pohjalle ja jaa päälle mansikkalohkot.

Kaada kermaliemi mansikoiden päälle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä mielellään muutama tunti tai yön yli.

Valmista raparperilisäke. Laita kaikki ainekset kasariin ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä seos.

Jaa raparperiseos annosten päälle ja koristele mansikkalohkoilla. Tarjoa!


Mausteinen pannacotta

Mausteinen pannacotta

4–6 annosta

Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa

Lisäksi
puolukoita tai muita marjoja
Dansukker Tummaa, Vaaleaa tai
Cane Syrup -ruokosokerisiirappia


Mittaa kerma, sokerit ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua poreillen ½ minuuttia. Jaa seos jälkiruokakulhoihin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ripottele hyytyneiden annosten päälle puolukoita juuri ennen tarjoilua. Valuta marjojen päälle hieman siirappia.


Hedelmäpannacotta

Hedelmäpannacotta

4–6 annosta

Ainekset

3 dl kuohukermaa
2 dl kookosmaitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pinnalle
4 dl tuorehedelmäkuutioita (esim. ananas, kiivi, luumu, rypäle, viikuna, pitaija)
1 dl appelsiini-maustesiirappia


Sekoita pannacottan ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä ½ minuuttia. Kaada seos annosmaljoihin. Anna hyytyä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Jaa hedelmäkuutiot pannacottan päälle ja viimeistele appelsiini-maustesiirapilla juuri ennen tarjoilua.

Appelsiini-maustesiirappi
(valmista siirappia noin 2 dl)

3 dl appelsiineista puristettua mehua
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 kanelitanko
1 palanen kuivattua inkivääriä
1 tähtianis

Anna ainesten kiehua poreillen kattilassa kunnes puolet mehu-sokeriseoksesta on jäljellä. Jäähdytä haaleaksi ja siivilöi. Säilyy peitettynä viileässä pari viikkoa. Voit ohentaa siirappia appelsiinimehulla käytön yhteydessä.


Lisää pannacottaohjeita »

Pääsiäispannacotat »

Joulupannacotat »