Eksoottisia jälkiruokia

Talviaikaan pieni C-vitamiinilisä on paikallaan. Talvella myös monet eksoottiset hedelmät ovat parhaimmillaan. Ihanista hedelmistä on helppo valmistaa herkullisia ja värikkäitä jälkiruokia, jotka tekevät hyvää koko keholle.


Trooppinen hedelmäsalaatti

Trooppinen hedelmäsalaatti

6–8 annosta

Ainekset

1 ananas
1 banaani
1 mango
1 guava tai 1 tölkki säilöttyä guavaa

Kastike
1 banaani
1 dl paksua kookosmaitoa
3/4 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria

Koristeluun
karkeita kookoshiutaleita
1/2 tl jauhettua kanelia


Kuori hedelmät ja leikkaa ne viipaleiksi ja paloiksi. Sekoita hedelmät kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa. Kaada kastike hedelmien päälle ja sirottele pinnalle hieman kanelia. Ripottele päälle kookoshiutaleita.


Eksoottinen hedelmäkeitto

Eksoottinen hedelmäkeitto

4 annosta

Ainekset

4 dl tropiikin hedelmiä sisältävää täysmehua
2 dl valkoviiniä
2–3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl vettä

Koristeluun
tuoretta ananasta tai melonia
tuoretta persikkaa tai nektariinia
ananaskirsikoita


Kiehauta mehu, viini ja sokeri. Suurusta pieneen vesimäärään sekoitetuilla perunajauhoilla. Anna jäähtyä.

Jaa ananas-/melonikuutiot, persikka-/nektariinikuutiot ja puolitetut ananaskirsikat kauniisiin laseihin. Kaada päälle keitto.


Vitamina tropical – trooppinen vitamiinipommi

Vitamina tropical – trooppinen vitamiinipommi

4 isoa lasillista

Ainekset

2 paksuhkoa viipaletta tuoretta ananasta
1 mango
1 banaani
1 papaija
1 passiohedelmä
1–2 dl tuoreita tai pakastemansikoita
2–3 rkl Dansukker Tomusokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
noin 6 dl appelsiinimehua


Paloittele kuoritut hedelmät, joista on poistettu siemenet. Halkaise passiohedelmä ja lusikoi sisus muiden hedelmien joukkoon. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai mikserissä. Voit halutessasi siivilöidä seoksen. Jos käytät tuoreita mansikoita, lisää seokseen 3–4 jääkuutiota.

Vinkki!
Voit vaihdella hedelmiä makusi mukaan.
 


Reilu banaaniherkku

Reilu banaaniherkku

4 annosta

Ainekset

1/2 dl hasselpähkinöitä
1 1/2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Tomusokeria
4 pientä kypsää Reilun kaupan banaania
1 dl pieniä suklaarakeita
4 rkl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia


Paahda hasselpähkinät kuivalla paistinpannulla. Hiero pähkinät esim. astiapyyhkeen välissä, että saat ruskean kuoren irtoamaan. Rouhi pähkinät kevyesti. Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kuori banaanit ja puolita ne pituussuunnassa. Jaa banaanit neljälle jälkiruokalautaselle. Pursota banaaneille kermavaahtoa ja ripottele pähkinät ja suklaamakeiset päälle. Viimeistele annos ruokosokerisiirapilla ja vie herkku tarjolle.

 


Nopea mangoherkku

Nopea mangoherkku

4 annosta

Ainekset

1 kypsä mango
2 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 dl turkkilaista jogurttia
2–3 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl murskattuja marenkeja


Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha irti kivestä. Soseuta hedelmäliha ja siirappi tehosekoittimessa. Sekoita jogurtti ja vaniljasokeri. Jaa puolet mangososeesta neljään kauniiseen lasiin. Tee sitten marenkikerros ja kaada päälle jogurtti. Tee vielä lopuksi mango- ja marenkikerrokset. Tarjoa heti.

Vinkki!
Voit korvata mangon puolukoilla. Mausta ruokosokerisiirapilla maun mukaan.


Vadelma-granaattiomenahyytelö

Vadelma-granaattiomenahyytelö

5–6 annosta

Ainekset

200 g vadelmia
2 granaattiomenaa
5–6 dl vettä tai hyvin laimeaa vadelmamehua
1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria


Jaa vadelmat annoskulhoihin. Puolita granaattiomenat ja lusikoi siemenet vadelmien joukkoon.

Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.

Kaada liemi marjojen päälle ja nosta kulhot jääkaappiin. Tarjoa hyytyneenä.

Vinkki!
Sekä tuoreet että kotimaiset pakastemarjat sopivat tähän helppoon ja hienostuneeseen jälkiruokahyytelöön. Voit valmistaa hyytelön jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Marjainen hyytelö jähmettyy kuitenkin jääkaapissa hetkessä, joten se sopii myös yllätysvieraille.


Mango-jogurttihyytelö

Mango-jogurttihyytelö

n. 8 annosta

Ainekset

8 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl maustamatonta jogurttia
1 prk säilykemangoa valutettuna ja soseutettuna
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1/2 dl hedelmämehua tai vettä

Koristeeksi
Cantaloupe-melonia, banaania ja appelsiinia tai muita hedelmiä tai marjoja
Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma tai vaniljakastike. Vatkaa joukkoon maustamaton jogurtti. Soseuta valutettu mango haarukalla lautasella tai sauvasekoittimella ja lisää seokseen. Mausta vaniljasokerilla ja vaalealla siirapilla.

Kuumenna mehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi lasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos jäädyke- tai hyytelövuokaan tai annostele jälkiruokakulhoihin. Anna hyytyä muutama tunti tai yli yön jääkaapissa ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.
Valuta kastikkeeksi halutessasi ruokosokerisiirappia.


Ihanat uunihedelmät

Ihanat uunihedelmät

6–8 annosta

Ainekset

2 isoa banaania
2 päärynää
2 persikkaa
1 mango
1 ananas
½ cantaloupemelonia
n. 1 dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia


Kuori ja paloittele kypsät hedelmät reiluiksi suupaloiksi ja laita ne reunalliseen uuninkestävään vuokaan. Kaada joukkoon reilusti ruokosokerisiirappia. Peitä foliolla ja kuumenna 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes hedelmät ovat kuumia. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Vinkki!
Kesän ihana jälkiruoka kuumenee grillissä.