Aina on jälkiruoka-aika

Jälkiruoka kruunaa aterian niin arkena kuin pyhänä. Pieni makea herkku aterian päätteeksi jättää hyvän maun kielelle ja mielelle. Dansukker sokereilla ja siirapeilla teet helposti hyvää ja herkullista.


Mummin marjajäädyke

Mummin marjajäädyke

6 annosta

Ainekset

4 dl vadelmia tai mansikoita, tuore tai pakaste

2 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria


Soseuta kohmeiset marjat. Kypsennä keltuaiset, tomusokeri ja vesi kuumavesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa.  Jäähdytä vatkaamalla.

Vaahdota kerma ja tomusokeri. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä marjasose keskenään ja kaada seos pakastimen kestävään vuokaan tai annosvuokiin. Jäädytä pakastimessa vähintään vuorokausi.

Ripottele tarjoiluvadille ohut kerros sokeria, se estää jäädykkeen liukumisen. Kastele vuoka nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Koristele jäädyke marjoilla ja yrtinlehdillä.


Minttu-mansikkarahka

Minttu-mansikkarahka

Ainekset

2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia tai Muscovadosiirappia
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g mansikoita
½ dl hienonnettua tuoretta minttua


Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta siirapilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mansikat ja hienonnettua minttua. Tarkista maku.

Vinkki!
Jos haluat rahkaan väriä, soseuta mansikoita hieman tai käytä kohmeisia mansikoita ja vatkaa ne sähkövatkaimella joukkoon.


Köyhät ritarit

Köyhät ritarit

4 annosta

Ainekset

4 muhkeaa pullaviipaletta
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Paistamiseen
voita tai margariinia


1. Sekoita maito, kananmuna ja vaniljasokeri. Kuumenna rasva ja anna sen ruskistua hiukan paistinpannussa.

2. Kastele pullaviipaleet vanilja-munamaitoon ja paista ne kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoa mansikkahillon kera.


Irlantilainen suklaavaahto

Irlantilainen suklaavaahto

6 annosta

Ainekset

4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/2 dl maissitärkkelystä
2 rkl viskiä
1 1/2 dl kuohukermaa

Koristeluun
suklaata
vadelmia


Tee kiisseli. Mittaa maito, kaakaojauhe, sokeri ja tärkkelys kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä hiljaa poreillen pari minuuttia. Jäähdytä kylmävesihauteessa.

Vaahdota kerma. Kaada viski kiisseliin ja vatkaa se sileäksi. Siivilöi kiisseli samettisen rakenteen varmistamiseksi. Sekoita kermavaahto kiisseliin.

Jaa vaahto jälkiruokamaljoihin. Jäähdytä 1–2 tuntia.
Koristele suklaalastuilla ja vadelmilla.


Hedelmäinen murupaistos

Hedelmäinen murupaistos

8–10 annosta

Ainekset

150 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
100 g hasselpähkinärouhetta
500 g omenoita tai päärynöitä kuorittuna ja viipaloituna
rasvaa vuoan voiteluun


Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita muut ainekset joukkoon. Pane hedelmäviipaleet voideltuun vuokaan (ø 24–26 cm). Levitä muruseos päälle. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana kermavaahdon tai ranskankerman kera.


Inkivääripannacotta ja marjoja

Inkivääripannacotta ja marjoja

4 annosta

Ainekset

5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Hyytelösokeria Multia
1 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Tarjoiluun
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1 luomulimetin raastettu kuori ja mehu
2 dl marjoja, esim. mustikoita 


Sekoita kerma, hyytelösokeri Multi, inkivääri ja vaniljasokeri kattilassa ja keitä puoli minuuttia. Kaada neljään lasiin ja pane jääkaappiin hyytymään.

Sekoita kattilassa glukoosisiirappi sekä limetin kuori ja mehu. Kiehauta. Anna jäähtyä. Yhdistä limettisiirappi ja tuoreet marjat ja tarjoa pannacottan kanssa.


Lakkapavlova

Lakkapavlova

8 annosta

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl viinietikkaa tai sitruunamehua

Pinnalle
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g lakkoja (osa koristeluun) 


Vaahdota munanvalkuaiset puhtaassa kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon perunajauhot ja viinietikka tai sitruunamehu.

Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän malliseksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa keskitasolla 1 ½–2 tuntia.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja lakat. Tarkista maku. Levitä seos marenkikakun päälle ja ripottele pinnalle hieman lakkoja. Anna kakun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki!
Voit myös tehdä minipavlovia nostelemalla marenkivaahtoa kahden lusikan avulla isoiksi nokareiksi pellille. Tee keskelle pienet syvennykset täytettä varten. Tarkista marenkien kypsyyttä tarvittaessa hieman aikaisemmin.


Marja-hedelmäsalaatti

Marja-hedelmäsalaatti

4 annosta

Ainekset

2 kypsää persikkaa
2 kiiviä
1/2 litraa mustikoita
1/2 litraa vadelmia

Kastike

2 dl kermaa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 maustemitallista jauhettua kardemummaa


1. Kuori ja viipaloi kiivit. Leikkaa persikat paloiksi. Pane hedelmät ja marjat tarjoiluastiaan. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siirappi ja kardemumma. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.

Vinkki!
Käytä kauden hedelmiä ja marjoja makusi mukaan.


Marjasorbetti

Marjasorbetti

4–6 annosta

Ainekset

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 oksaa tuoretta minttua
1 dl vettä
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 rkl sitruunamehua
1 l (500 g) marjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai
mustaherukoita
2 munanvalkuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


1. Kiehauta sokeri, mintunoksat ja vesi kattilassa. Lisää marjat sokeriliemeen ja soseuta tasaiseksi. Sekoita glukoosisiirappi ja sitruunamehu marjaseokseen.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita marjaseoksen joukkoon. Pane massa jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia (mieluiten yön yli). Sekoita seosta pari kertaa pakastumisen aikana.


Mustikkakiisseli

Mustikkakiisseli

4 annosta

Ainekset

4½ dl vettä
1–2 dl Dansukker Taloussokeria
½ l mustikoita
2 rkl perunajauhoja
½ dl vettä


Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puhdistetut mustikat joukkoon ja keitä varovasti 2–3 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot puoleen desiin vettä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa, älä keitä. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, niin kiisseli ei kuorretu. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmänä maidon tai kermavaahdon kera.

 


Raikas marjahyytelö

Raikas marjahyytelö

4 annosta

Ainekset

noin 4 dl jäisiä pakastemarjoja
2,5-3 dl vettä tai siideriä
0,75 dl Dansukker Hyytelösokeria

Tarjoiluun
kermavaahtoa
Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria


Annostele marjat jälkiruoka-annosastioihin tai -kulhoon.

Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri sekoittaen ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu.

Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle. Hyydytä hetki jääkaapissa.

Tarjoa hyytelö kermavaahdon kera. Ripottele pinnalle muscovadoa juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Pikantin maun saat maustamalla hyytelöliemen liköörillä tai konjakilla.


Kolakastike

Kolakastike

Ainekset

1 ½ dl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
2 dl vispi- tai kuohukermaa


Mittaa aineet kattilaan. Anna kiehua hiljaa poreillen 10–15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Jäähdytä. Tarjoa jälkiruokien, leivonnaisten, marjojen tai jäätelön kastikkeena.

Vinkki!
Tee herkullinen tumma kolakastike Dansukker Muscovadosiirapilla.


Lisää herkullisia jälkiruokaohjeita »

Lisää jäätelöiden ja muiden jäädytettyjen jälkiruokien reseptejä »