Nauti kotitekoisesta hillosta

Hilloa voi nauttia monessa muodossa. Käytä hilloa kääretortun täytteenä, tarjoa perinteisen pannukakun kanssa tai maistele yhdessä leivän ja juustojen kera. Tutustu inspiroiviin resepteihimme!


Kääretorttu

Kääretorttu

20 palaa 15 minuuttia
Mansikkasosehillolla täytetty kääretorttu
Ainekset

5 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
3 dl mansikkasosehilloa 


Voitele leivinpaperi ja siirrä se uunipellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia, kunnes levy on tasaisen vaaleanruskea ja kypsä.

Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle, ripottele päälle Siro-sokeria ja kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Jäähdytä hetki ja levitä hillo kevyin vedoin. Kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi, sulje päät huolella ja siirrä kääretorttu pariksi tunniksi jääkappiin. Viipaloi ja nauti marjamehun tai kahvin kanssa.


Katso ohje: Mansikkasosehillo 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Sitruunamaddet

Sitruunamaddet

12 kpl 25 minuuttia
Madeleinet ovat ranskalaisia, simpukanmuotoisia leivoksia.
Ainekset

2 kananmunaa
¾ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Tarjoiluun
hilloa 


Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää puolet seoksesta munavaahtoon. Lisää rasva, sitruunan kuoriraaste ja -mehu ja loput jauhot.

Annostele taikina voideltuun madeleine-vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota vähän jäähtyneet leivokset vuoasta, nauti tuoreina ja tomusokeri-ripoteltuina hillon kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vesirinkilät

Vesirinkilät

12 kpl 1½ tuntia
Vesirinkelit eli bagelit ovat erityisen suosittuja Amerikassa.
Ainekset

2 ½ dl vettä (40°)
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
3 dl täysjyväjauhoja
3–4 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää margariinia tai öljyä

Keittämiseen
1 ½–2 l vettä
2 rkl karkeaa merisuolaa

Pinnalle
seesaminsiemeniä

Tarjoiluun
briejuustoa
vadelma-persikkahilloa 


Mittaa lämmin vesi, hiiva, suola ja sokeri taikinakulhoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Jauhota työpöytä ja kumoa taikina. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä palat pulliksi. Laita pullat jauhotetun leivinpaperin päälle, peitä ja kohota.

Kuumenna vesi ja merisuola laakeassa paistokasarissa kiehuvaksi. Pyöräytä kohonneisiin pulliin sormilla reikä ja keitä rinkilöitä 2–3 kerrallaan, parin minuutin ajan vedessä, kerran kääntäen.

Nosta rinkilät reikäkauhalla leivinpaperoidulle pellille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Paista uunissa 220 asteessa 12–15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä juuston ja hillon kanssa.

Katso ohje: Vadelma-persikkahillo

Reseptin on laatinut

Dansukker

Soodapullat

Soodapullat

10–12 kpl
Soodapullat ovatkin pannukakkuja, jotka paistetaan ohukaispannussa.
Ainekset

1 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
¼ tl suolaa
2 dl kermaviiliä tai muuta hapanmaitotuotetta
1 kananmuna

Paistamiseen
voita ja öljyä

Tarjoiluun
2 dl hilloa
1 prk (120 g) smetanaa
3 rkl Dansukker Tomusokeria 


Sekoita jauhot, suola ja sooda. Lisää neste ja kananmuna, sekoita sileäksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista pulleita soodapullia voi-öljyseoksessa ohukaispannussa. Tarjoa hillon ja tomusokerilla maustetun, notkeaksi sekoitetun smetanan kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pannukakku

Pannukakku

uunipannullinen 1 tunti
Pellillinen perinteistä pannukakkua
Ainekset

1 litra maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
3–4 rkl Dansukker Taloussokeria
5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia tai voita sulatettuna


Sekoita maito ja munat vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon suola ja sokeri sekä vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista. Kaada taikina voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa lisäksi kermavaahtoa ja hilloa.

Vadelmahillo

½ rkl vettä
250 g vadelmia
125 g Dansukker Hillosokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kasariin vesi ja vadelmat, kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä puolisen tuntia ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita ja nosta kylmään.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vohvelit

Vohvelit

10 kpl 40 minuuttia
Aina on vohvelipäivä!
Ainekset

4 munaa
2 dl kermaviiliä
2 dl kylmää kivennäisvettä
2 rkl voisulaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen

voisulaa
Pinnalle

Dansukker Tomusokeria


Sekoita munat, kermaviili, kivennäisvesi ja voisula kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kosteiden aineiden joukkoon siivilän läpi seuloen. Vatkaa taikina ja anna sen turvota viitisen minuuttia. Kuumenna vohvelirauta, sipaise pintaan voisulaa ja annostele levylle kauhallinen taikinaa ja paista.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Uunijäätelö

Uunijäätelö

8 annosta 50 minuuttia
Uunijäätelö on herkkujen herkku.
Ainekset

Kakkupohja

nokare rasvaa
korppujauhetta
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Väliin

n. 2 dl kuningatarhilloa
1 l vaniljajäätelöä

Italialainen marenki

1 dl vettä
5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
6 kananmunan valkuaista


Valmista kakkupohja. Voitele ja korppujauhota hieman jäätelöpakettia pidempi uunivuoka. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhot ja levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista marenki. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä noin 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä sokerilientä noin minuutin ajan. Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella ja lisää kuuma sokeriliemi tasaisena nauhana kaataen koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa kymmenisen minuuttia, jotta vaahdosta tulee kestävää ja se jäähtyy.

Levitä hilloa kakkupohjalle. Aseta pakastimesta otettu jäätelö kakkupohjalle ja levitä hilloa myös
jäätelön päälle. Nostele marenki keoksi pinnalle, peitä marengilla myös reunat. Kuorruta marenkia muutaman sekunnin ajan uunin grillivastuksen alla tai ruskista pinta pienellä kaasupolttimolla. Nopean pinnan ruskistamisen voi tehdä myös 250-asteisessa uunissa. Tarjoa heti.

Katso ohje: Kuningatarhillo mikrossa

Reseptin on laatinut

Dansukker

Suklaa-mustaherukkakakku

Suklaa-mustaherukkakakku

12 annosta
Ainekset

Mustaherukkahillo
200 g mustaherukoita
1 1/4 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/4 dl vettä tai cassis-likööriä
Kakku
150 g voita tai margariinia
1 pkt Dansukker Kaakaotomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 dl suklaarouhetta
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
valkosuklaasta vuoltuja lastuja


Kaada herukat, hillo-marmeladisokeri, vesi tai likööri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele ø 22-24 cm:n irtopohjavuoka voilla tai margariinilla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja kaakaotomusokeri sekä vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos ja suklaarouhe vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Jäähdytä. Kakku jää keskeltä pehmeäksi ja painuu hiukan jäähtyessään. Avaa rengas ja siirrä kakku leivinpaperin päälle. Leikkaa kakku kahteen osaan poikkisuunnassa. Levitä mehevä kerros mustaherukkahilloa pohjan päälle ja paina kansipala paikoilleen. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele reunat valkosuklaasta juustohöylällä vuolluilla lastuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Sokerilla maustettu kermavaahto sopii kakun kanssa tarjottavaksi.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät

noin 40 annosta 45 minuuttia + 2 tuntia
Lusikkaleivät on pikkuleipien herkullinen klassikko.
Ainekset

200 g voita
½–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Väliin
n. 1/2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia
Pinnalle
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria


Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos. Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irrota pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia. Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pähkinäleipä

Pähkinäleipä

2–4 leipää
Ainekset

5 dl lämmintä vettä (40 °C)
25 g tuorehiivaa
5 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 ¼ dl Dansukker Leipäsiirappia
1 ½ tl suolaa
250 g pähkinäsekoitusta
3 dl neljänviljan hiutaleita
1 dl juoksevaa margariinia
7–8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Pinnalle

Dansukker Leipäsiirappia


Sekoita taikinakulhossa vesi, hiiva ja viisi desilitraa sämpyläjauhoja. Peitä ja anna taikinajuuren käydä 2–4 tuntia huoneenlämmössä.

Lisää siirappi, suola, pähkinät, hiutaleet, margariini ja puolet jauhoista. Sekoita rivakasti. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muotoile leiviksi tai sämpylöiksi. Peitä ja kohota.

Valuta kohonneiden leipien päälle siirappiraidat, pistele pinta haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä leivät uunista ottamisen jälkeen leivinpaperilla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Vinkki!

Tarjoa pähkinäleipää aprikoosihillon ja juustojen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Broileri-juustoleipä

Broileri-juustoleipä

4 kpl 15 minuuttia
Lämpimät voileivät iltapalana tai välipalana maistuvat itse tehdyn karviaishillon kanssa.
Ainekset

4 viipaletta maalaisleipää
1 rkl oliiviöljyä
2 kypsää broilerin fileepihviä maustettuna
150 g juustoraastetta
1 kananmuna
karkeaksi rouhittua mustapippuria
timjaminlehtiä


Paista ja mausta broilerin fileepihvit. Laita leipäviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta oliiviöljy leiville. Leikkaa kypsät broilerin fileepihvit vinoittain viipaleiksi ja levitä viipaleet leiville. Sekoita juustoraaste, kananmuna, mustapippuri ja timjaminlehdet ja annostele seos leipien päälle. Gratinoi uunissa 220 asteessa, kunnes juustopinta on kauniin ruskeatäpläinen. Tarjoa karviaishillon kanssa.

Katso ohje: Karviaishillo

Reseptin on laatinut

Dansukker