Jälkiruuat


Kepeä marjavaahto

Kepeä marjavaahto

2–4 annosta

Ainekset

2 munanvalkuaista
2 rkl Dansukker SteviaSokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2–3 dl kohmeisia marjoja


Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää SteviaSokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja kohmeiset marjat ja vatkaa, kunnes marjat hajoavat hieman. Jaa annoskulhoihin ja tarjoa heti.


Rouheinen tyrniherkku

Rouheinen tyrniherkku

4 annosta

Ainekset

500 g maitorahkaa
1/2 dl Dansukker SteviaSokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl tyrnimarjoja tai muita marjoja
1/2 dl vehnänalkioita


Vatkaa maitorahkan joukkoon muut ainekset. Tarkista maku. Jaa annoskulhoihin ja nauti jälkiruokana tai välipalana.


Kevennetty raparperijäädyke

Kevennetty raparperijäädyke

Ainekset

400 g raparperia
1 dl vettä
2 oksaa tuoretta rakuunaa
1 dl Dansukker SteviaSokeria
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl kevytranskankermaa


1. Huuhtele raparperit ja paloittele ne. Pane raparperit, vesi ja rakuuna kattilaan, keitä kansi päällä hiljaa poreillen viisi minuuttia.

2. Sekoita steviasokeri, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri joukkoon. Anna jäähtyä. Poista rakuunan oksat. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada seos jäätelökoneeseen tai vuokaan ja anna jäätyä vähintään 4 tuntia. Sekoita seosta pari kertaa pakastumisen aikana. Tarjoile mansikoiden kera.


Kylmä mangokeitto

Kylmä mangokeitto

4-6 annosta

Ainekset

1 kypsä mango tai 300 g pakastemangoa
½ dl Dansukker SteviaSokeria
5 dl mangomehua

Koristeluun
jääkuutioita
2 dl marjoa (esim. mustikoita tai vadelmia)


1. Kuori mango ja poista kivi. Soseuta hedelmäliha. Sekoita joukkoon SteviaSokeri ja mehu. Pane jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi.

2. Laita jääkuutioita annoskulhoihin ja kaada mangokeitto päälle. Koristele marjoilla.

Yksi annos sisältää:
Energiaa, kJ 590
Energiaa, kcal 140
Proteiinia, g 1
Rasvaa, g < 1
Hiilihydraattia, g 31
- josta SteviaSokerin hiilihydraatit, g 6
 

Ravintosisältö laskettu reseptistä.


Kiivisorbetti

Kiivisorbetti

4 annosta

Ainekset

3–4 kiiviä
1 limetti
2 valkuaista
4 rkl Dansukker SteviaSokeria


1. Kuori kiivit ja soseuta ne. Purista limetistä mehu ja sekoita kiivisoseeseen.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää SteviaSokeri ja vaahdota vielä hetki. Sekoita kiiviseos vaahtoon.

3. Kaada seos jäätelökoneeseen pyörimään tai pane pakastimeen vähintään viideksi tunniksi. Sekoita silloin tällöin jäätymisen aikana.

Yksi annos sisältää:
Energiaa, kJ 295
Energiaa, kcal 70
Proteiinia, g 2
Rasvaa, g < 1
Hiilihydraattia, g 13
- josta SteviaSokerin hiilihydraatit, g 7
 

Ravintosisältö laskettu reseptistä.


Marjakastike

Marjakastike

4 annosta

Ainekset

4 dl marjoja, (vadelmia, mustikoita tai mansikoita)
2 rkl Dansukker SteviaSokeria
½ tl jauhettua tai rouhittua anista
½ dl vettä
½ tl perunajauhoja
2 tl vettä


Sekoita marjat, SteviaSokeri, anis ja vesi kattilassa. Anna kiehua muutama minuutti. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja suurusta kastike. Anna jäähtyä. Tarjoa jäätelön, puuron tai jälkiruokien kera.

Yksi annos sisältää:
Energiaa, kJ 150
Energiaa, kcal 35
Proteiinia, g 3
Rasvaa, g <1
Hiilihydraattia, g 8
- josta SteviaSokerin hiilihydraatit, g 3

Ravintosisältö laskettu reseptistä.


Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti

4 annosta

Ainekset

1 litra marjoja ja hedelmäpaloja

Marinadi
2 dl vettä
1–2 dl Dansukker SteviaSokeria
2–4 oksaa tuoretta minttua


1. Kuumenna marinadin ainekset kattilassa ja anna kiehua hiljaa kannen alla 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Puhdista ja paloittele marjat ja hedelmät ja laita ne kerroksittain kulhoon tai pujota vartaisiin.

3. Ota mintunoksat pois marinadista ja kaada marinadi marjojen päälle. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

Yksi annos sisältää:
Energiaa, kJ 420
Energiaa, kcal 100
Proteiinia, g 1
Rasvaa, g < 1
Hiilihydraattia, g 22
- josta SteviaSokerin hiilihydraatit, g 5,5*
 

*Laskettu oletuksella, että 25 % marinadin sisältämästä SteviaSokerista on mukana hedelmissä/marjoissa.

Ravintosisältö laskettu reseptistä.


Kanelijäätelöä omenakastikkeen kera

Kanelijäätelöä omenakastikkeen kera

4-5 annosta

Ainekset

4 keltuaista
1 dl Dansukker SteviaSokeria
2 dl kevytranskankermaa
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1–2 tl kanelia

Kastike
1–2 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
1 limetin mehu
2 dl vettä
½ dl Dansukker SteviaSokeria
1 tl perunajauhoja


1. Vatkaa keltuaiset ja SteviaSokeri vaahdoksi.

2. Lisää ranskankerma, siirappi ja kaneli. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi.

3. Kaada seos jäätelökoneeseen pyörimään tai pane pakastimeen vähintään viideksi tunniksi. Sekoita silloin tällöin jäätymisen aikana.

4. Pane omenakuutiot, limettimehu ja vesi kattilaan ja keitä, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Lisää SteviaSokeri. Suurusta seos pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.

5. Tarjoa kastike kuumana, haaleana tai kylmänä jäätelön kera.

Yksi annos (jäätelö + kastike) sisältää, kun annoksia neljä:
Energiaa, kJ 1160
Energiaa, kcal 275
Proteiinia, g 4
Rasvaa, g 12
Hiilihydraattia, g 38
- josta SteviaSokerin hiilihydraatit, g 17
 

Ravintosisältö laskettu reseptistä.


Näytä kaikki SteviaSokeri-ruokaohjeet »